tisdag 24 januari 2012

Smått och gott

 


Bonjour mes amies!

Jag har kommit underfund med att det är få saker som får igång oss kvinnor som när det kommer till skönhet och smink. Varför bryr vi oss så mycket om hur vi ser ut? Varför vill vi förbättra det som moder natur har givit oss?
Jag tror det är för att vi kan. Jag menar, varför skulle man inte se lite piggare och fräschare ut om man nu kan? Och nu menar jag inte kirurgiska ingrepp här, utan vanligt hederligt sminkande. I alla tider har vi ju förskönat oss själva och målat upp bilden av vårt vackra jag.

Vissa av oss sminkar oss mer och andra mindre. Jag hör till båda kategorierna. När jag är hemma sminkar jag mig i princip aldrig. Tack och lov har jag välsignats med skarpa drag och färger så jag ser inte ut som en levande död utan smink. (Men nästan...). Jag skrämmer i varje fall inte grannarna om ni förstår. Men när jag jobbar eller vistas i sociala sammanhang är det nästan ett måste att försköna mitt yttre. Allt känns ju liksom lite bättre då. Känner ni igen er?

Min sminkväska består av lite gott och blandat. Här samsas både dyra och mindre dyra varor. Jag har ju sagt förut att jag är en hopplös "sucker" för små lyxiga askar, och ja, det återspeglas väl här kan man säga. Men jag köper lika gärna ett billigare nagellack eller kajalpenna eller mascara. Något som jag däremot nästan alltid investerar lite dyrare i är just ögonskugga. Vi vill ju att den ska sitta hela dagen, eller hur? Inte ligga som en hög stoft under ögat vid förmiddagsfikat. Just ögonskugga har jag inte hittat någon budgetvariant som uppfyller dessa krav. Har ni?

Nagelacket jag hade i fredags lät snackas om sig. Det blev ett riktigt hallaballoo över den här färgen, och det hade jag inte trott, men det bekräftar ju bara min teori om vad som får igång oss kvinnfolk. Nu ser ni det här ovan. Nix, inget fancy Chanel 505 eller så. Bara ett enkelt, relativt billigt lack från Isadora. Färg 611 - Muddy water för er som ville veta. Men hur lyxigt låter det med Muddy water egentligen?

Hur tänker ni när det kommer till smink. Kasta in era bästa tips och produkter tjejer. Shout!

15 kommentarer:

Jess sa...

Vilka inspirerande bilder!

Jag är som du, oftast inget smink alls hemma (och med turen att ha en pojkvän som tycker jag är lika fin med som utan smink), till vardags naturligt sminkad och till fest tar jag gärna lite mer än vanligt.

Det viktigaste i en sminkväska för mig är en bra primer, då sitter de flesta ögonskuggor på plats! Även en bra foundation är viktigt.

Mitt favoritmärke är Make Up Store och det lite billigare märket e.l.f (svinbilligt med grymma produkter, deras ögonskuggor är billiga och bra).

Ha en bra tisdag! Kram

Vintage House sa...

Hej
JAg är som du hemma har jag oftast inget eller bara mascara.
Min favorit mascara kommer från Helena Rubenstein

Anonym sa...

Jag är inte begavad med starka färger eller markanta drag. Mer miss piggy. Förut hade jag ALLTID färgad kräm även om jag bara skrotade hemma. Nu bara vid speciella tillfällen. Ögonbryn alltid. De är obefintliga. Chanel är absolut favoriten. Köper mycket smink utomlands. Flygplatserna. Sephora. Love makeup. Sahra

Vintage House sa...

råkade trycka bort...
När det gäller ögonskugga är mina favoriter Mac Dior och face...
kram
sandra

Vardaxlyx sa...

Jag älskar smink och gärna RÖDA läppar =) Jag går lite på känsla när det gäller sminkingen. Lite efter humör oxå.
Make Up Store använder jag!
Kramkram i massor!

Unknown sa...

allt som är permanent gillar jag för den vardagliga lyxen.
som gelishnaglar (sitter på 2-3 veckor).
ögonfranspermament (svart, sitter på i kanske 3 veckor)
läppstift (max factors long lasting - sitter på i 12 h)

sån är jag!

sedan älskar jag vräka på vid festliga tillfällen.
som ju då inte är så ofta tyvärr ...

Mamma C sa...

Här är det utan smink när jag är hemma. Men på jobbet eller när man ska bort blir det lite smink. Har faktiskt köpt mycket bra grejer här ifrån http://www.eyeslipsface.se/
och det är billigt med.
Kram Mamma C

Annika sa...

Nagellack köper jag nästan alltid från Isadora, gillar deras färger jättemycket.

Mina andra favoriter är Mineralpuder från Laura Mercier, Rouge och solpuder från Nars, Läppglans från Mac,Mascara Hypnose från Lancome. Bodyloiton från HTH är dessutom bäst.

Mitt lyckliga lantliv ♥ sa...

Det jag använder mest just nu är mineralpudret bareMinerals, YSL concealer Touche Eclat och en lite billigare men väldigt bra mascara från L'ORÉAL, Lash Architect 4D.
Toppar det hela med läppglanset Juicy Tubes från LANCÔME.

Kram kram
Jeanette

Elina sa...

Oj oj, det är inte ofta jag orkar/hinner sminka mig. Ska jag på ett möte eller träffa kunder i jobbet brukar jag sminka mig lite. Jag köper alltid vattenfast mscara och kajalpenna, då riskerar man inte att det rinner varken i snöstorm eller regnrusk. Håller garanterat hela dagen. Den vattenfasta kajalen har jag bara hittat hos Isadora (men ärligt talat så har jag itne letat så noga). Jag önskar det fanns fler märken som var icke djurtestade.

Kram

Bloggande 4barnsmamma sa...

Jag sminkar mig nästan varje dag. För annars skrämmer jag grannarna:)
Kram!

Tindy sa...

Ja, jag målar mig inte mycket , men är en total sucker för Chanel, inte bara för att det är ett märke, nej deras rouge kan jag till å med tappa i golvet UTAN att det går sönder..Det är inte illa:) gillar även Lancome i skuggor men även Make Up Store har en mix som är kul att ha..Är lika glad för fina förpackningar som du..minst:)) kram rara:)) Och du...jag har inte fått ngt paket..men ditt paket är inte det enda som inte kommit till mig..En dyr kappa är puts väck enligt posten...som jag har terrat på telefonen..men det verkar som om jag mist en del paket jag skulle fått...snyft..Dumma Dumma Posten!!

Amileaks sa...

Min stora hemlighet är ett all-over face-color från i.d Bare Minerals. Trots att detta är ett sk "solpuder" kan man använda det året om. Efter jag gjort grunden (ibland foundation, ibland bara bara vanlig ansiktskräm) duttar jag på detta puder överallt och känner mig riktigt tjusig. Kolla länken. Jag använder färgen WARMTH.

http://www.beautyplanet.se/Kvinna/Makeup/Ansikte/Solpuder/All-Over_Face_Color
/prd24361196.aspx?mfr=4211&ppk=pg453

kram Ami

Thiel sa...

har tyvärr inget tips att komma med ... min ögonskugga och mascara ligger alltid prydligt i klumpar under ögonen redan vid lunchtid ...

Lilla Majken sa...

När jag är hemma hela dagen så sminkar jag mig aldrig. Jag färgar ögonfransarna då och då och plockar brynen så ser man lite piggare ut även utan smink. Annars testar jag mig fram och i min sminkväska just nu finner jag märken främst ifrån clinique och Body Shop. Men nagelack har jag inget, mina naglar är så fruktansvärt fula så dem döljer jag, haha.

Ha en fin dag. Kramar Therese