tisdag 9 oktober 2012

Färg på möbler
Antagligen är det för att jag som jag skrivit tidigare är inne i en riktigt höstromantisk period och för att jag lockas väldigt mycket av orange detaljer i inredningen just nu, men är det inte lite läckert ändå med färg på möblerna?
Tycker att den här bilden från norska Slettvoll är riktigt läcker och jag börjar fundera om jag inte ska ta in mer färg och då kanske på möblerna. Men sen tänker jag ett steg till och inser då att jag nog relativt snart skulle tröttna på en orange soffa eller fåtölj och att jag snart skulle ha en period då någon annan färg tilltalar mig. Inser då att jag varken har budget eller miljömedvetenhet för att byta möbler på löpande band så jag lägger band på mig själv istället och plockar in lite mer orange i detaljerna och stillar på så sätt en del av mitt begär. 
Små enkla detaljer som är lätta att byta ut får göra helheten helt enkelt.
Hur tänker ni när det kommer till möbler, inredning och färg?

13 kommentarer:

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

Vad det gäller Slettvolls möbler säger JA tack till alltihop ...oavsett färg...*skrattar..tycker de har galet snygga saker ...annars tänker jag nog som dig ...det får vara små utbytbara ting som får stå för färg ...jag har ju en tendens att tröttna snabbt

Kram

Pernilla På Piazzan

Helenas enkla vardag sa...

Supersnygg fåtölj, men jag tröttnar snabbt så jag håller på din linje att ta in färg i lite enklare /billigare alternativ!
Kram Helena

Weronica - Living by W/Days and Weekends sa...

Ibland tror jag att man är lite för feg gällande ganska så mycket i hemmet. Vi kör safe med neutraler hit och dit för att det skall vara så lätt att byta stämning. Samtidigt kan ett lite djärvare val vara det som gör rummet och som sätter pricken över i. Just möbler är ju dyrare historier så där vill man inte chansa. Men ibland tror jag att vi skulle våga lite mer för att skapa ett statement. Och frågan är om man ångrar sig så himla mycket om man väljer sådant som man vet att man tyckt om länge. Luddiga kvällstankar :)

Limestone by the Sea - Victoria sa...

Jag är inne på Veronicas linje. Våga mer på sånt man vet att man gillar. Vi kör dock lite halvsafe ;-)
Neutraler i vardagsrum o öppna ytor, men lite mera färg i tv och sovrum. Hihi vi har en orange soffa från Fogia i Tv rummet som har en15 år på nacken, och nu är den ju het igen;-) lycka till kram Victoria

Linda sa...

Jag byter gärna färg på kuddar, tavlor, vaser m,m och har neutrala toner på möblerna.

Ha en trevlig kväll!
Kram Linda

Sahra sa...

Tänker som du. Fast jag tycker verkligen neutrala färger på möbler är snyggast. Visst, jag kan bli tokkär i typ en rosa sammetsfåtölj, men nej, den skulle inte kännas rätt här.

Beautifulosophy sa...

Såå fin bild! Vill ha! Kram

Life´s Silverlining and I sa...

Vackert! Jag tycker färg är snyggt hos andra men har svårt för det hos mig. Kram Nilla

Titta in hos Thess sa...

För mig har det nästan blivit en sport att försöka göra om någonting som jag redan har eller att helt enkelt försöka göra en "kopia" pånågonting jag har sett,mest för att testa om jag kan =)
Fotöljen är verkligen jätte fin även om jag vet med mig att jag tröttnar väldigt snabbt på just färg.
här har det minann smugit sig in svart både här och där.....jag vet då inte hur det har gott till ;)

Kram Thess

Kram Thess

CreandoPhoto sa...

Håller fullständigt med dig. Det stora och dyra måste vara ganska neutralt här. Jag är alldeles för föränderlig för att kunna ha dessa i utmärkande färger. Färgen (om den kommer) kommer främst i kuddar, plädar och blommor :)

Ha det fint!

Hemma på Sjuan sa...

Snyggt! Men visst är risken stor att man tröttnar fortare, jag gör det i alla fall...
Kram Suss

Lena - gott för själen sa...

Men den va galet snygg den där fåtöljen, hörru'!

Har nog varit mera konservativ när det gäller färger förut. Allt ska liksom vara praktiskt och man vill inte tröttna. Men när vi byggde nytt för tre år sedan så vågade jag mig ut på lite mer vågat område. Jag menar rött kakel i köket. Galet, ja jag vet, men jag älskar det!

Kram Lena

Två Trappor sa...

Jag har också fastnat för den bilden och bloggade om den för ett tag sedan :) Enormt snygg fåtölj och färg, och visst vore det läckert att ha en sån. Om man har en favoritfärg som gör en glad kan det nog bli ett otroligt lyft med en hel möbel i den färgen, istället för att bara dutta med kuddar, plädar och sånt som vi färgfegisar gör ;) Värt att tänka på, känner jag också. Kram och skön helg