måndag 21 juli 2014

Vid vattenfallen


Idag tog vi oss iväg på ytterligare en liten utflykt. 
Inte lika långt denna gång men väl lika krokiga vägar och resultat i två åksjuka killar. Stackarna, de är precis som jag själv, otroligt åksjuka och jag lider med dem för jag vet ju precis hur jobbigt det är att vara så åksjuk. Man kan nog lugnt konstatera att de flesta vägarna på denna ö inte är till fördel om man som vi är åksjuk.


Men i varje fall, vi tog oss upp i bergen, parkerade bilen och gick sista biten, på en slingrande stig bredvid floden till fots. Och tillslut var vi där. På platsen där skogen öppnade sig och floden forsade ner i otaliga små vattenfall. Ner i en blå lagun med det klaraste vatten ni kan tänka er.


En sån häftig naturupplevelse


Vi hoppade såklart ur kläderna och drog på oss badkläder. För är man vid en "bassäng" och har vattenfall fallande ner i det kristallklara vattnet, då måste man ju också simma i källan. Inte alla såklart...Men tre av oss kom i och hade en fantastisk upplevelse i det klara blå vattnet, med höga berg och en fantastisk grönska omkring oss.


Så häftigt och en plats där jag egentligen hade kunnat stanna i timmar om solen hade varit lite vänligare. Men det är som alltid med den här ön och bergen. Molnen älskar att lägga sig som en mjuk tuss kring topparna och framåt dagen har de flesta bergen fått en vit ullig krans kring sig.


Men vi fick i varje fall ett dopp i en källa med vattenfallen porlande i bakgrunden och ännu en upplevelse att lägga i minnesbanken bland den här resans alla olika upplevelser. 


2 kommentarer:

Gunilla sa...

Kanonkort på han som inte badar! Kanske julklapp?

Hajan sa...

Så underbara sommarbilder, vilken
ljuvlig semester.
Det är nog svårt att slå den,
ha det gott alla fem.