lördag 12 juli 2014

God morgon Stora Blå


God morgon!
Detta är vad vi ser varje morgon när vi vaknar och när vi äter vår frukost. Sämre vy än Indiska Oceanens blåa färg kan man ju ha, eller hur?


 Det är alltså här vi bor. I ett hus på den lilla franska kolonin "La Réunion" mitt ute i Indiska Oceanen, mellan Mauritius och Madagaskar. Vi bor på den syd västra delen av ön, strax utanför en liten stad som heter Saint Pierre och vår utsikt över "Stora Blå" är etthundra åttio grader från just den här terrassen. Havet med sin färg och med sitt konstanta mullrande är ständigt närvarande och ack så mäktigt.

Vi har alltså ännu än gång (första gången var för två år sedan) gjort en "home exchange" som rätt och slätt betyder att vi bytt hus med familjen som bor här till vardags. De bor nu i ett litet rött hus i skogen vid en sjö i Nacka och hänförs av rådjur och Svenska Skärgården medan vi upplever makalösa äventyr här på andra sidan jorden. Pyjamasklädd lilla E som nu är bra igen efter öroninflammationen. Tusen tack för alla tips, ni är allt för rara. Vitlök hade jag ingen men sova med huvudet högt och alvedon hjälpte någolunda även om det blev en ond natt med mycket skrik och gråt. Jag tror att trumhinnan sprack den natten för dagen efter var bättre, fast då ersatt med feber och trötthet och vätska rinnande ut ur örat. Och nu ett par dagar senare är hon sitt gamla vilda jag igen. Ordningen återställt alltså.

God Morgon från oss här på andra sidan!


4 kommentarer:

dnyahuset.blogspot.se sa...

Åh, men ni ser ju ut att vara i paradiset! Så tråkigt för den lilla med öroninflammation, men sådant går ju tyvärr inte att styra över. Hoppas ni får en riktigt härlig semester!

Casa of Mia sa...

Ser underbart ut, kram Mia

Lena sa...

Ja, ni har verkligen hamnat i paradiset! 🌷☀️

Maj sa...

Vilket fantastiskt ställe! Läste just ditt andra inlägg med "djungelvandringen".....otroligt höga berg , godis för mitt öga här hemma i slapparfåtöljen.