söndag 30 mars 2014

Trädgårdsplaner


Idag tog jag mina minsta och for iväg till handelsträdgården. 
Som vanligt när jag hamnar på ett sådant ställe går jag igång och visioner om en prunkande trädgård med alla tänkbara växter dyker upp i mitt huvud. Att jag har dagliga besökare (läs rådjur) som glatt tuggar i sig allt som kommer i deras väg är som bortblåst, men tyvärr den bistra sanningen.
Det blev en del vårblomster som jag nu har planterat i krukor för att få en lite vårig känsla. Ni kanske minns att jag skrev igår att de stackars blommor som inte rådjuren ätit upp "råkade" jag elda upp. 
Så, ja det var dags för lite nytt skulle man kunna säga.

Det stora sorgebarnet hos oss just nu, när det kommer till trädgård, är gårdsplanen. Sorgligare ställe får man leta efter och hej- snacka om att bli hemmablind, för jag liksom orkar inte ens bry mig längre.
MEN, nu har jag faktiskt gjort slag i saken och bokat in en trädgårdsdesigner som kommer hit om några veckor för att ge lite råd och skissa upp ett förslag på hur vi skulle kunna få framsidan av huset att se lite roligare ut. Jag ser verkligen fram mot detta för något behöver verkligen göras, typ igår, och så ska det givetvis bli spännande att få höra hur någon med riktigt gröna fingrar tänker och resonerar om trädgården mitt i skogen.
Går det ens att göra något alls här? 
Vi får se, vi får se! Jag är förväntansfull!


4 kommentarer:

Lena sa...

Himla roligt! När man är på en trädgårdshandel så snurrar bara allt tycker jag. Blir så inspirerad, men det är ju så svårt att hålla allt i huvudet. Se hur allt ska passa ihop, och funka på platsen. Klokt att ta hjälp.

Kram Lena

Sahra sa...

Jag är också i behov av en trädgårdsdesigner. Möjligheterna finns ju där. Bara det att jag inte ser hur jag ska uppnå dem.

mammaxtre sa...

Jag är mycket förtjust i handelsträdgårdar. Borde nog jobba i en sådan, egentligen.

Ha det gott

Unknown sa...

Similar to cows, colobine monkeys fulfill their replica wathces nutritional needs in an indirect way. . Downstream, in their stomach, the monkeys use enzymes gucci replica called lysozymes to break open these bacteria and employ other enzymes to convert chanel replica microbial microbial