måndag 24 mars 2014

Mammas hästflicka


En riktig liten hästtjej klar för veckans ridlektion.
Åh tänk om man hade tiden att ha en liten ponny och få tillbringa fler timmar i stallet med henne. Tyvärr finns inte riktigt tiden för det just nu, men drömma kan man ju, eller hur.


Det är ju något speciellt det där, att vara en hästtokig flicka och att få ha en alldeles egen häst. Det är få förunnat, jag vet, och jag var ju själv en av de tusentals flickor som hade lyckan att få ha egen häst. Inte bara en, utan hela tre stycken. Två ponnies och en häst. 

När jag tänker tillbaka så har det där gett mig så otroligt mycket och har nog gjort mig till den person jag är idag. En tuff tjej med skinn på näsan.
Jag har dessutom hört att rekryterare och företag nu förtiden ser det som en merit om man har titeln "hästtjej" i sitt CV, och det kan jag absolut förstå. 
Vi hästtjejer härdas - och inte bara vi med egna hästar, alla som någonsin slitit i ett stall eller på en hästrygg, sin egen eller på ridskola vet vilket slit det är, men samtidigt så mycket man får tillbaka!.

Drömmen om att åter igen ha en egen häst kommer nog alltid att finnas, men just nu får det stanna vid just en dröm.
9 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Har med en hästtjej så jag vet... Den lyckan man ser i hennes ögon när hon hoppas upp i sadeln!
Jag tror det beror på att de lär sig ta mycket ansvar också, de blir säkra och får en bra ledarstil. Trygga i sig själv då de ska manövrera ett så stort djur.
Ha en fin måndagkväll!
Kram Anna

Anonym sa...

Känner såå igen mig i det du skriver! Var rider din dotter? Jag red på ett stall på värmdö som liten tjej :-)

HOUSE of ADELA sa...

Så söööt och cool hon ser ut! Ja hästar är underbart och det livet som hör till;)

Många kramar från en hästtjej till en annan;)
Adela

Linda sa...

Som gammal hästtjej kan jag inte annat än hålla med i det du skriver. Allt slit, i faktiskt, ganska tidig ålder och det ansvar som kommer med att ta hand om ett så stort djur gör att man blir ganska tuff. Nästan alla hästtjejer som jag känner är tjejer som ingen sätter sig på i första taget. ;0)
Sen har jag också sett att det skrivs mycket om att rekryterare ser positivt på hästtjejer då de har goda ledaregenskaper, tror till och med att det var någon som forskat i ämnet om jag inte minns helt fel. Intressant är det. :)

Kram Lidna

Mittgodastefinaste sa...

Nån gång blir det nog en egen pålle till dig och lilla E!

Kram Jenny

Anonym sa...

Så fin liten Hästtjejja :)
/Kram Kram

Jannike sa...

Elise rider på Värmdö, hos Gustavsbergs Ryttarsällskap
/Jannike

Heléne - mitt så kallade liv sa...

Åhh så söt. Det är speciellt det där, kärleken mellan barn och djur. så äkta.

Kram

Unknown sa...

"Apparently, the replica handbags appearance of this new gene increased the efficiency of replica wathces digestion," says Zhang.