tisdag 20 december 2011

Vit Jul


God morgon!
Ja än så länge så ligger ju snön kvar, men såg att ett stort regnväder skulle dra in på torsdag eller om det var fredag med en massa plusgrader, så där försvinner nog snön och julen blir grön. Men jag har liksom förlikat mig med tanken.
Men det kan vara en vit jul även på andra sätt. Många barn känner oro inför julen. Inte för att tomten ska ge fel julklappar, utan för att han vinglar så konstigt. När mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt, då står inte längre julen för en trygg gemenskap. Det är viktigt att uppmärksamma detta nu inför jul.
Julen är barnens högtid, låt dem få känna det!!
Här kommer det visst att serveras en snaps till maten och lite glögg till pepparkakorna, men jag hoppas och tror att vi här är så förståndiga och medvetna och vet vad som är okej. Själv dricker jag varken snaps eller öl så för min del har julen aldrig varit något problem.

Alla ni fina därute, tänk efter ni också. Det finns andra dagar att festa på. Låt barnen känna att julen är till för dem.

Läs mer om Vit jul här!

4 kommentarer:

Pernilla sa...

Snö! Så fint. Vi firar jul med en knoppande syrenbuske utanför fönstret ;-).

Anonym sa...

Håller med dig. Julen är inte rätt helg att 'parta' till och lulla omkring bland granar, julklappar, julskinka, Kalle Anka och glada barn. Jag dricker inte heller nubbe. På sin höjd ett glas julöl till maten. Vin passar inte riktigt till maten heller. Julmust eller mineralvatten är bäst.
Glossy Box - jaaaaaaaaaaaaaa. Testa. Skickar de med prov på de produkter de gör reklam för så kan det ju bli riktigt bra. Hälsn/Sahra
www.vardagmedsahrapi.blogspot.com

Lilla Majken sa...

Fint att du tar upp problemet med alkohol. Alkohol och barn hör definitivt ihop. Här hemma dricker vi också en julöl till maten och lite glögg, men julmust i mängder, så klart.

Kram Therese

MrsSunshine sa...

Julen är absolut till för barnen! Håller helt med.

Fina foton du fått till:-)

kram C