tisdag 26 november 2013

Piggelin


Även fast mörkret är så närvarande och så tungt under den här delen av året känner jag mig inte alls trött eller påverkad. Dels tror jag att jag har att tacka min kost för det, men även en del tillskott av vitaminer gör nog att jag känner mig mer än alert nästan större delen av dygnet.

Mina små får också viktiga extra tillskott för att bli små piggelinisar och jag kan verkigen tipsa om tabletterna som både ser ut och smakar som (fast sockerfria) gelegodisar.
Det här minsann, det är en hit hemma hos oss och jag behöver aldrig påminna om att ta vitaminerna, det kommer de så duktigt ihåg själva. Kanske inte så konstigt när det blir som att få en godisbit varje dag.

Mina barn får just nu "multivitamintablett" i form av Vitamin björnar och så extra tillskott av D-vitamin, där Kids Zoo har den barnvänliga varianten.


Själv trycker jag i mig dessa - D vitamin som det ju rekommenderas nu under vinterhalvåret när vi inte får den från solen och ljuset.


Äter även extra Omega-3 då det ska vara bra för allt möjligt (hrm.. här får jag nog bakläxa av min kostrådgivare...)
Men i varje fall - extra Omega 3 får jag i mig - fetter ni vet, det är grejjen.
Tyckte att även barnen skulle ha lite extra av det och kom hem med en flaska igår. Tyvärr föll det inte barnen i smaken och det rynkades en hel del på näsan och grimaserades stort när de smakade. Vi får se hur fortsättningen löper på, har en svag aning om blankt nej, men jag kanske får muta med de andra vitaminerna efteråt. 


En annan sak jag får i mig är kokosfett i denna variant.
Väldigt, väldigt nyttigt fett och det går bra att steka i samt att jag använder det till att lägga lite i mitt thé för att få det där extra fettet som jag behöver och som "smörjer min insida".

Hur gör ni?
Ger ni era barn tillskott nu under vintern och hur äter ni själva?7 kommentarer:

Sahra sa...

Jag är tveksam till vitaminer och kosttillskott. Jag anser att man bör få i sig det via kosten. Men det kanske är så att vi faktiskt behöver extra under vinterhalvåret. Jag kör en powersmoothie varje dag. Chia, cocos, granat, tranbär, blåbär och lite annat smått och gott. Äter mycket grape och apelsiner. Framförallt är jag ute varje dag medan det är dagsljus. Det tror jag är viktigt. Tyvärr blir det väl sämre med det from nästa vecka. Kidsen äter däremot vitaminer es de är hopplösa att få i grönsaker och fisk.
Kram

Nilla Tankebubblor sa...

Att få i barnen Omega-3 tabletter är inte lätt... "Mitt val barn" gillar de, så då får det bli det i alla fall.

Helenas enkla vardag sa...

Just D vitamin var jag på apoteket och Life och kollade efter men hittade inga. Vart har du köpt dina?
Tror jag behöver ha en D vitamin dos.
Dottern får ibland när jag kommer ihåg att ge henne.
Kram Helena

Linda sa...

Jag har aldrig ätit vitaminer men nu känner jag att det skulle behövas. Håret är sämre kvalité än någonsin och jag är supertorr i hyn, också det värre än vanligt. Så jag har fått för mig att jag har brist på något, men vad vete sjutton.. :)

Kram Linda

Lena - gott för själen sa...

Jag är så dålig på sånt där. Borde verkligen. Nu fick jag mig en liten spark i rumpan!

Kram Lena

Queen of Kammebornia sa...

Bra saker! Jag är periodare :) Stort tack för din varma hälsning! Varm kram!

Home2tiny sa...

Här äter hela familjen D-vitamin o Omega 3. Är man som vår familj drabbade av autoimmuna sjukdomar är det extra viktigt med de här vitaminerna o fetterna. Sen äter jag båda sorterna av Cocosa. Cocosa pure steker jag i, har i matlagning o bakning, medan Cocosa extra virgin har jag i mitt kaffe tillsammans med smör, kör med mixern o det blir som en kaffe latte, supergott. Kramisar Tina