måndag 4 november 2013

Dagens hemmakontor


Mitt hemmakontor idag.
Visst finns det ett arbetsrum iordninggjort, just för de tillfällen när man hellre vill jobba hemma än att bege sig in till den mullrande och brusiga staden. När man hellre sitter med gransus i öronen och blickar ut över en dimmig liten sjö. 
Ett rum med vitblå Ralph Lauren tapet och som andas lugn och där tystnaden är total. Det rummet, visst finns det, men det är också så mycket mer inbjudande att ibland bara skapa sig en arbetsplats just här. Bland kuddar och filtar, fårskinn och doft av sandelträ och med de stora panoramafönstren som en tavla ut mot vattnet och trädens toppar.
Att sjunka ner med datorn i knät och kaffet i fönsterblecket och svepa kashmirpläden varv på varv runt benen, jag tror nog inte att mycket överträffar en arbetsplats som det. Och om man dessutom som jag idag, nästan bara tillbringat dagen i olika telefonsamtal med personer utspridda någonstans över hela vår jord skulle jag nog säga att det inte finns några vettiga alternativ.

Jag får då och då frågan av er vad det är för fönster vi har här i vardagsrummet. Eftersom jag inte varit med och byggt huset kan jag inte svara på det, men jag vet att de är relativt nyinsatta och av mycket god kvalitet. De är gjorda i gammal stil och vi har två stora fönster ihop, bredvid varandra,  med tolv spröjsade "rutor" vardera, ja det är inte lätta att tvätta som ni kan förstå. Fönstren går längre ner än normalt mot golvet så jag skulle likna dem vid en form av panoramafönster. Frågar ni mig är det dem vackraste fönster jag sett, och att utsikten är magisk gör väl i och för sig sin del till upplevelsen. Jag vet att Kronfönster gör fönster i gammal stil och av god kvalitet, så ett tips för den som går i fönstertankar är att kika in där för lite tips och inspiration, även helt skräddarsydda fönster är möjligt att få.

Ett annat tips är att Rusta har fårskinnsfällar just nu för runt 350 kr, själv har jag köpt upp ett lager till vinterns mysiga utflykter, och ja, de gör sig även mycket bra i soffan på "hemmakontoret" en dag som denna.


4 kommentarer:

Sahra sa...

Snyggt med fårskinnen i soffan. Funderar själv på det. Har ett i hallen på lilla nätta soffan där och det är ju såååå skönt. Förstår inte hur du får något gjort i den miljön. Jag skulle bara hamna i trans
Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Så mysigt! Härligt att sitta och blicka ut över naturen utanför
I den fina soffgruppen. Härligt med alla kuddar och plädar.
Ha det gott
Kram Maria

CreandoPhoto sa...

Fårskinn kan man inte få nog av. Jag har tapetserat soffor och golv med dem här hemma och både jag och Myggan njuter av att ha dem :)

Tess - Svengelska Huset sa...

Alltså wow! Hade lätt jobbat hemifrån dig jag också :) Verkligen hur fint som helst!