tisdag 19 november 2013

Lunch för en - LCHF styleDagens lunch serverades hemma i ensamhet. Jobbade hemma idag och då blir det minsann inga lyxluncher ute på lokal utan till att gräva långt inne i kylskåpet.

Jag har ju en tid, ja faktiskt ändå sedan början av Augusti ätet mer eller mindre enligt LCHF så dagens lunch blev enkel och mycket god, sallad med tomat och avokado, handskalade räkor (finns superfina och goda på burk - tips), ägg och chilimajjonäs.Nöjd och belåten mamma efter det.

Vad tycker jag om LCHF?
Jag har ju, och det bör tilläggas, innan jag visste mer om det, varit rätt skeptiskt till det där med att äta fett. Bilden jag fått framför mig och kopplat till LCHF har varit drypande baconskivor, sjöar av fet sås och smörklickar stora som hus och det kan ju inte, det är fortfarande min starka tro vara nyttigt.
Men, i och med att jag fått hjälp av en kostrådgivare inom detta ämne har jag också lärt mig väldigt mycket om LCHF, varför fettet är bra, vilket fett som är bra och hur man bör utesluta socker, stärkelse och vissa kolhydrater och komplettera med fettet. Jag har lärt mig om hormoner och hur insulinet i kroppen påverkas av kosten och helt enkelt hur jag bäst bör äta för att må mitt allra bästa jag.

Fettet för mig är en klick majonnäs till räksalladen, lite brieost på kvällen, en fetare yoghurt istället för den sockrade fruktyoghurten, riktig grädde och riktigt smör i maten.
Fettet gör att jag håller mig mätt länge, jag äter tre mål om dagen och är aldrig hungrig där i mellan.
Självklart är även jag mänsklig och gör en liten avvikelse från den valda vägen någon gång ibland, men det är då en medveten avvikelse, vald utav mig själv och inte av mitt sockerbehov. Känns bra så, jag har hittat en väg att följa och den vägen gör att min kropp mår otroligt bra.
Skulle någon mer vara intresserad av att få hjälp med kost, hälsa eller livspusslet och stressen där kring i allmänhet kan jag varmt rekommendera min coach Petra. Henne hittar ni HÄR!8 kommentarer:

Life´s Silverlining and I sa...

hihi vi följs verkligen åt du och jag, för jag har också anlitat en coach:) men det är isodieten som hon förespråkar, lite mer av kolhydrater. Bra att du trivs och tycker det känns bra. Hittills känns allt mycket bra för mig också. så skönt att bara få ett program att följa både med kost och träning. Kram Nilla

Helenes Jul! sa...

Precis så är det, äter ju också enligt LCHF sen augusti och stormtrivs. Visst saknar jag pasta men jag har hittat alternativ som funkar om man inte är så superstrikt.

Men precis som du har jag märkt hur mättnadskänslan har infunnit sig, den har nog inte funnits där på riktigt sen jag flyttade hemifrån (mamma lagade alltid ordentlig mat) och hur min mage blir lugn och fin och jag har inte några stora dippar eller blir supertrött.

Det är helt enkelt underbart.

Kram

Heléne

Lena - gott för själen sa...

Det är ju så härligt att ha balans i kroppen. Mätt, pigg och glad.

Kram Lena

Anonym sa...

Hej, bra då man hittar sin väg i hälsodjungeln! varm kram Sofia salladen ser god ut : )

Ekenäsliv sa...

Ser onekligen väldigt gott ut!
Behöver boosta mig nu då jag ligger helt pall här just nu. Trist att vara sjuk.
Men läser ikapp mig bland alla fina bloggar:)
Ha de gott!
Kram Anna

Mittgodastefinaste sa...

Vilken karaktär! Jag håller just nu på att försöka ta kontrollen över mitt småätande!

Kram Jenny

Ananas sa...

Känns väl rimligt att göra sin egen tolkning av LCHF och anpassa den till egna behov :)

Home2tiny sa...

Har själv ätit Lchf under två års tid o min mage har aldrig mått bättre. Jag resonerar väldigt likt dig när det gäller denna kost som för mig har blivit en livsstil. Kosten behöver inte drypa av fett utan jag använder fullfeta produkter o undviker alla kolhydrater inklusive allt socker. Finns så mycket god mat o bara man är lite klurig finns det mycket godsaker att baka också. Kramisar Tina