lördag 9 november 2013

Novemberregn


Brrr, vilken riktigt ruggig och grå novemberdag vi har. 
Regnet har öst ner och som tur var klarade vi oss från det under förmiddagen när vi var i stallet, men frusen lyckades jag bli ändå. Tänk att det alltid är så rått i stall och ridhus, oavsett vilken årstid det är, och tänk såå många timmar jag spenderat i ett stall under mitt liv. Har nog älskat varje sekund av det, men minns den där råa kylan som liksom letade sig ända in i märgen för att nästan aldrig krypa ut igen.

Efter en förmiddag i stallet och med nedkylda kroppsdelar har vi landat här hemma och bara njuter av att det är tillåtet att sitta inne, tända ljus och bara mysa. Läser hos många bloggare just nu hur trist man tycker november är, men jag måste ändå säga att jag gillar det. Det ÄR ju liksom tillåtet att mysa "de lux", sen kommer julen med allt som hör till och allt som ska göras, men nu, passa på och njut av mjuka kuddar och värmande drycker medan stormen river i träden utanför och regnet piskar på rutorna.


Och medan vi sjönk ner mitt emot varandra, mannen och jag, nickade vi i samförstånd och pratade om hur skönt det är att faktiskt kunna sitta stilla en eftermiddag. Att barnen blivit så pass stora att de är nöjda och leker, spelar och roar sig "själva". Att inte ha en bebis att passa konstant hela tiden, det är rätt skönt.

Så här hemma spelas det på dator, leks med vänner och pysslas, allt medan jag kan sitta här och bara njuta av att det nog är en av de allra gråaste och mörkaste eftermiddagar på länge.


7 kommentarer:

Junitjej sa...

Här regnar det också. Så trååååkigt!

Anonym sa...

Ja, jag tycker också att det är skönt att barnen är så stora att de klarar sig själva. Men häromdagen gick jag in på Lindex bebisavdelning och himmel! Jag stod och nöp i en sparkdräkt och mindes alla underbara ljuvliga timmar som man höll i dessa små, som nu blivit mina stora fina barn. Lyckliga minnen!

Anonym sa...

trevlig helg varm kram Sofia

Hajan sa...

Ja nog har det regnat alltid, men
det är ju inget göra något åt.
Fick mail ifrån dotter min MammaC
att nu kommer de snart hem igen.
En månad går verkligen fort.
I morgon kommer sonen min och mitt barnbarn Martina, vi skall äta tillsammans och hämta postpaket åt mig.

Det händer lite för gammelmora med.
kram

Välkommen Hem! sa...

Här har det också regnat som bara den. "Pulled Pork" ligger i ugnen och väntar på att ätas lite senare. Om sisådär 4 timmar. Så tills dess gör vi så lite som möjligt...
KRAM och njut av stillheten!
Judita

Hemkära Hanna sa...

Det låter som det bästa sättet att njuta på en sådan här dag!

CreandoPhoto sa...

Ösregn här också. Underifrån. Men så är jag ju i Göteborg också :)

Ha en fortsatt fin helg!