lördag 23 november 2013

Helgmorgon


Helgmorgon
Jag tassar tyst upp i huset, och även fast alla barnen vid det här laget är vakna är lugnet och stillsamheten ännu ett faktum.
Medan ro finns börjar jag plocka fram familjens frukost med alla olika önskemål om vad en bra helgfrukost bör innehålla. Själv klarar jag mig inte utan en stor kopp thé och jag börjar morgonen med att tända några ljus och göra i ordning just den där koppen, som mjuk start, innan allt annat ska fram.


Mörkret har precis skingrats och ljuset är fortfarande svagt, nästan blått och vittnar om att dagen som nalkas förmodligen kommer att bli kall.
Så snart frukosten är framdukad i sin helhet kommer resten av familjen, en efter en och tar plats vid bordet. Dagens planer gås igenom och min frukost avslutas med en snabb kopp kaffe i soffan medan skramlet från köket, där mannen plockar undan efter måltiden ljuder i bakgrunden. En snabb kopp kaffe, hopp i kläder och sedan iväg mot dagens äventyr.

Lördagsmornar - älskar den starten på helgen

(Kopp: Swedish Grace, Vattenkokare: Dualit)


7 kommentarer:

Ninelin sa...

Mysig start. Tänk om det kunde vara så varje morgon. Kram N

Mittgodastefinaste sa...

De är underbara dessa helgmornar, idag blev det dock lite gående frukost här. Tidig aktivitet för ett barn och jag kokade kola medans jag åt...

Du kan göra en topping med ädelost som det ofta är på pepparkaka. Jag älskar messmör, ge det en chans! Fast jag vet det är en sån sak som man älskar eller helt tvärtom!

Kram Jenny

Casa of Mia sa...

Mysigt, kan inte bli mycket bättre! Kram o önskar dig en lika mysig kväll

Anonym sa...

Ja, visst är lördagmorgnarna underbara! Jag kom ner till barnen imorse som satt och höll om varandra framför tv:n. Så sött! Inte lika sött var skriken och grälen som bröt ut någon timme senare, men med barn är det ju inte frid och fröjd jämnt...

Unknown sa...

Härliga lördagar!!!!

Hoppas att ni har en fin sådan.
KRAM KRAM,
u.

Maj sa...

Underbar start på helgen! Och sååå mysigt du har gjort det/M

Millas Hälsoblogg sa...

Härlig början på helgen:)