tisdag 15 januari 2013

Vinterns wanties

Untitled #4God kväll kära vänner,

Idag har verkligen inte varit någon bra dag och jag har varken haft lust eller inspiration till att fotografera så istället bjuder jag på ett par av vinterns önskemål. Speciellt lampan,(från DIS) med små fjädrar på skärmen tycker jag är jättefin. Kudde i skinn från Ylva Skarp skulle dessutom passa bra till lampan. Natur och naturliga material är verkligen i ropet just nu - jag gillar det som ni vet!

Här har vi dock en sjuk bloggerska. Mina planer om att vara hemma och ha en skön Vab dag med yngste sonen omkullkastades helt och hållet. Vaknade upp med både hög feber och en hals som inte ens gick att stänga på grund av värken. Sonen däremot var kry som en nötkärna och vi har haft en hel del meningsskiljaktigheter idag om vad som varit bra aktiviteter för en superdupersjuk mamma och en mer eller mindre frisk son med flera dagars aktivitet vilandes i den lilla knubbiga kroppen.

Till råga på allt - själv med tre barn och det har snöat konstant - vilket betyder att jag med 39 graders feber har varit ute och skottat i princip hela dagen med barn skrikandes och gråtandes i dörren... stressigt? Well - ja det är korrekt.
Den usla mamman jag var idag orkade inte ens laga mat till mina barn utan tog dem till ett litet gulligt lekland vi har har, för rastning och pannkaksmiddag. Nej idag trillar inte mammapoängen in, men det är så det är och mitt motto är att göra det bästa av situationen. Att slippa laga middag var det bästa idag helt enkelt.

Väl hemma igen var det dags för ytterligare en tur skottning, jo med skrikande barn i dörren även denna gång och sen har jag försökt att sitta och sova i soffan medan planen var att de tre vildarna skulle sitta snällt i soffan och titta på Bolibompa. Gick sådär!

Så nu däckar jag här i soffan, dricker varmt, varmt te för min onda hals och hoppas vakna pigg och frisk imorgon, för skotta kommer jag antagligen behöva göra om jag över huvud taget ska kunna köra mina barn till skola och dagis.

Vissa dagar alltså - vill man bara ska vara över!

7 kommentarer:

Life´s Silverlining and I sa...

nej det lät inte kul, krya på dig! Den lampan villjag ha. har kikat på den förut. var kommer kudden ifrån?
kram Nilla

Sahra sa...

Men Jannike. Nu är du alldeles för hård mot dig själv. Vaddå urusla mammapoäng. Du är en toppenmamma. Idag har du varit sjuk. Det måste du också få vara. Jag skulle aldrig orkat ett lekland med 39 graders feber. Att orka lekland gör man ju inte ens utan feber. Jag hade satt dem framför tv/video/padda heeeela dagen med en bunke popcorn och glass bara för att få vila en stund.
Ibland funkar det inte att kommentera från iphonen. Bara så du vet. Jag läser dig och njuter av dina inlägg varje dag. Eller iallafall de gånger du skriver inlägg.

Kram och krya

smile sa...

Kan inte annat än hålla med. Lekland när man inte mår bra? Jag säger som Sahra. Der hade jag knappt klarat i friskt tillstånd.

Krya på dig!

A House With A View sa...

Neeeeeej vilken dag!!! Men jag håller med ovan, alltför hårda krav, unna dig att vara sjuk och "slut i rutan":)

Stooor krya på dig-kramiz aka

Unknown sa...

Men å J! Vilken dag!
Hoppas du kryar på dig snabbt!
Och du, du är säkert världens bästaste bästa mamma, vilka barn älskar inte pannkakor ;))
Stor kram.

Annika sa...

Men snälla du. Och jag som trodde att det var synd om mig. Alltså jag har inte hört något jobbigare sedan Kulla-Gulla. Stackars, stackars dig. Tror knappast att ungarna misstyckte till pannkaksmiddag. Det var väl inget dåligt med det?
Hoppas, hoppas du mår bättre idag. Hade också 39 graders feber igår och hade jag varit tvungen att skotta och åka till lekland hade jag gått ner för räkning direkt. Kramar och C-vitamin till dig.
/Annika

Kutri sa...

Ojdå :-( Krya på dig! För en mamma är det alltid tråkigt med sjukdom i familjen: Om barnen är sjuka, så tänker mamman, att det är så uselt, hellre skulle jag själv vara sjuk om bara barnen fick vara friska. Och när mamman verkligen ÄR själv sjuk och barnen friska, då orkar man ingenting och önskar att de små inte skulle ha så hemskt mycket energi!

Några dagar är nästan som mardröm, men utan dem skulle vi antagligen inte uppskatta bra dagar så högt som vi borde. MEN: efter regnet blir det alltid solsken :-) !