onsdag 9 januari 2013

Arabiska natt


Vi befinner oss i himmelriket. Dubai är så mycket mer än jag någonsin kunnat drömma om och just nu är vi kanske lite i chock över att vi är just har i detta paradis. Kvällen och mörkret hade intagit landet när vi väl anlände och vi kan bara ana vilket paradis vi befinner oss i. Hotellet är som ett palats hämtat ur det Ottomanska riket eller direkt från en saga ur Tusen och en natt. Bara badrummet är egentligen värt ett eget inlägg men tiden är knapp och natten är sen och jag vet att jag alldeles snart måste sluta mina blå för dagen och inta min skönhetssömn. Men ser ni trappstegen upp till vänster? Kliver man in där hamnar man i ett marmorbadkar... så stort att hela vår familj skulle rymmas. Och det är takmålningar och lyx i överflöd. Jo, här kommer jag nog att trivas.


Allt har gått enligt plan och det enda som grumlar min tillvaro är att jag har gjort det fatala misstaget att åka ifrån min älskade kamera. Hur sjutton kunde det hända? Jag har svurit och jag har ältat, och jag har våndats i ångest. En bloggare utan kamera? Nej. Men jag har ju min mobil och jag gör det bästa för att föreviga min vistelse här. Även om bilderna inte kommer att vara så magiska som jag hade tänkt. Men så är det och det är inget jag kan göra åt saken nu ändå.

Nu är det tack och god natt. Imorgon väntar en spännande dag och jag ska försöka berätta lite mer vad vi gör och hur det faktiskt ser ut i denna Ottomanska dröm och i vårat paradislika hotellrum.

Ps. Jag finns på instagram som bravader för er som vill ha tätare uppdateringar.

16 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Å, vad härligt!!!

Njut nu av allt det vackra och exotiska! Förstår om du grämer dig över kameran, men det blir fintfint med telefonbilder. Nästa gång hänger stora kameran med ;)

Kram
Lotta

Helenas enkla vardag sa...

Nu blir jag avis! Jag var ju i Dubai v 8 förra året och det var så mysigt och häftigt! Vi har kompisar som bor där så vi blev visade än det ena och än det andra häftiga! Ha det riktigt mysigt och gräm dig inte över kameran. dina bilder med mobilen blir kanon!
Kram Helena

Lena - gott for sjalen sa...

Åh vad härligt. Maken var där på tjänsteresa för nåt år sen. Han pratar sig varm (haha) om det stället.

Trist med kameran. Jag hade också grämt mig och ältat. Förstår känslan. Men hade du inte sagt nåt så hade jag inte tänkt på att bilderna såg annorlunda ut. Tur att det är så bra kameror i lurarna nu för tiden.

Ha en fantastisk resa!

Kram Lena

Två Trappor sa...

Fantastiskt!! Det ska bli superkul att följa ert exotiska lyxiga äventyr. Bilderna på badrummet ser underbara ut så det blir säkert hur bra som helst med mobilkameran också!
Kram Madeleine

Två Trappor sa...

Fantastiskt!! Det ska bli superkul att följa ert exotiska lyxiga äventyr. Bilderna på badrummet ser underbara ut så det blir säkert hur bra som helst med mobilkameran också!
Kram Madeleine

Sahra sa...

Ah Dubai är aldrig fel. Varit där flera ggr es vi har familj där. Det är lätt att impas, men samtidigt är det en ganska jobbig stad då man är så beroende av bil. Man slussas liksom runt i luftkonditionerade bilar mellan olika luftkonditionerade Malls eller hotell. Det är ju inte så där att man går och strövar lite romantiskt och sedan slår sig ned på ngn mysig kvsrterskrog som tex i Paris eller NY. Men det är en upplevelse att vara där och allt är ju otroligt välskött och snyggt och lyxigt. Glöm nu inte att det är förbjudet att röra vid varandra offentligt. No huggin and kissin
Kram

MammaElva sa...

Wow, vilket badrum! Nu måste jag kolla om jag följer dig på instagram.. blev helt osäker.

Ha det underbart!

Casa of Mia sa...

Ser helt fantastiskt ut, njut! Kram

Hajan sa...

Herre Gud ,i går var det rumpor på
Rådjur, i dag är vi i Dubai.
Det är ju inte klokt vad spännande,
är Ni hela familjen ?
Det måste ju vara hur tjusigt som
helst. Det gör inget att du missade kameran,vi är glada att få se något
där i från.Ha det toppen
önskar Harriet

Anna Margareta sa...

Men åh! Så spännand . Jag har själv aldrig varit i Dubai men det lockar. Ha en fin semester! Kram

Unknown sa...

å. underbart.
vill höra allt om dubai.
så nyfiken på detta resmål.
verkligen.

och vad synd med kameran, men det är världsligt!
får väl se om du kan hitta en billig rackare där nere ;) hahaha ... näää!

NJUT och fira på!
u

Unknown sa...

å. underbart.
vill höra allt om dubai.
så nyfiken på detta resmål.
verkligen.

och vad synd med kameran, men det är världsligt!
får väl se om du kan hitta en billig rackare där nere ;) hahaha ... näää!

NJUT och fira på!
u

Home2tiny sa...

Dubai, gud va härligt. Badrummet är helt makalöst vackert. Njut av lyx o glamour, ska bli jättekul att få se resten. Kramisar Tina

Dagar av lycka sa...

Åh, jag förstår att det retar dig att kameran blev kvar hemma!

MEEEEEN, vilken härlig resa ni gör! Nu när det är som allra mörkast och tristas och eländigast här hemma! Njut lite för oss andra med :)

Kram Anna

Jess sa...

Jag tycker du har lyckats ta fina bilder ändå trots att det bara är mobilkameran!

Sandra sa...

Jag har också glömt kameran en gång...fast på Skavsta. Jag var arg flera timmar på väg till Paris. Det kommer bli jättebra med mobilbilder ändå.
Njut nu av Dubai!!stor kram