söndag 6 januari 2013

Tillbaka med lite nyttÄntligen tillbaka!
Ett ofrivilligt frånvarande här på bloggen har varit det enda jag kunnat bjuda på senaste dagarna. Ett internet som legat nere satte käppar i hjulet för all form av bloggning och till en början var det sjukt frustrerande och stressande. Men där någonstans, mitt i stressen över att inte vara "online" och kunna "posta" spred sig ett behagligt lugn över mig och jag fann mig i situationen och började tycka att det var lite skönt att vara "off" för några dagar. Ibland är det nog bra med ofrivillig "nätskugga", eller vad tror ni?

Hur som helst, nu är jag äntligen tillbaka och ja jag har faktiskt längtat efter er! 
Idag har julen fått åka ut och som vanligt kändes det lite tomt och ledsamt, men nu när det är rent och fint och jag har fått pynta med "vinter" (för än är det långt till vår..) och sitter och tittar på min lilla "eldstad" som jag fick i julklapp känns det faktiskt skönt. Lite nytt har också kommit in för att ersätta julen. En lampa som äntligen har fått en skärm och  den passar perfekt på det lilla bordet.


Lampfoten är från Ikea och skärmen hittade jag hos Oscar&Clothilde här i Stockholm. Favoritdjuren för stunden, ugglor, från Bloomingville. Skärmen är vit men inuti den finns en beläggning i skimrande guld /koppar. Elegant och ger ett härligt ljus. Var först lite osäker till om den skulle funka eftersom foten är av en helt annan "färg" men det passade jättebra och ger ett sofistikerat intryck. Dessutom finns dimmer på lampan så ljusstyrkan väljer man helt själv. Håll utkik efter metaller i vår för jag har på känn att guld och framför allt koppar kommer att slå stort under 2013 och jag hakar nog på. Det är bara att börja gräva i gömmorna...

Så nu får det vara vinter ett litet tag här hemma... ända till dess att det börjar klia i fingrarna och våren vill in. Undrar just vilka färger som ska bli mina vårfärger i år? Blått har jag ju nästan alltid som en bas.. men kanske lite inslag av rosa/cerise? Eller så blir det en multikulti vår men ett stort mischmasch av färger... 
...det tål att tänkas på.

10 kommentarer:

Sahra sa...

Enligt Instyle så är rosa helrätt. Och koppar. Så du är så trendig du. Kram

Hemma på Sjuan sa...

Så fin lampa! Läcker den blev med den guldiga insidan!
Funderar oxå på om det ska få komma in nån vårfärg här men det blir senare... Kram kram

Lina sa...

Älskar julen men jag älskar också det rena och det luftiga Så att kasta ut julen är för mig lite av en sorglig fröjd. Våren ja, jag nytte ut mina mörka honeycumbs idag mot ljusare och då kändes det som att jag vårpyntade. Men jag kanske ska kalla det vinterpynta som du gör. Känns lite mer rätt. Kram och välkommen tillbaka!

Lena - gott for sjalen sa...

Kanonsnygg lampa! Ja, mycket metallic blir det nog till våren.

Kram Lena

Hemma på Ekbacken sa...

Ja det kan vara lite nyttigt att ha en icke önskad bloggpaus. Men visst har även jag saknat det när det hänt.

Lampan är så snygg, jag stod och höll i den sist och ångrar nu att jag inte köpte den.

Kram Linda

Anonym sa...

Åhhh vad fint : ) Ja visst saknar man bloggen om man är därifrån!!! Beroendeframkallande! God fortsättning kram Sofia

CONCEPT by JESSICA sa...

Snygg lampa, visst kan det faktiskt bli lite avkopplande att inte kunna vara online hela tiden. Jag har inte haft tid så mycket i mellan dagarna så datorn har fått ligga på sin plats och det har varit skönt, men nu är det mycket att ta igen;)
Ha fina kvällen, kram

Titta in hos Thess sa...

Jätte fin lampa !!!!
Har faktiskt den lampfoten fast i brunt,undra
Vart den tagit vägen ?
Får nog göra inventering i förrådet :)))
Ja ibland kan det nog vara bra att vara off line :))

Kram Thess

Två Trappor sa...

Härligt att du är tillbaka! Men visst är det ganska skönt (och välbehövligt) att ta en nätpaus ibland. Åh så fint det blev med lampan och skärmen! Det blev ursnyggt med det guldmetalliga, känns kul med detaljer i guld/mässing/koppar nu. Jag har också den snygga lampfoten och älskar dimmerfunktionen. Vill ha dimmer på allt!

Ugglor gillar vi också här hemma, de är för söta :)

Kram Madeleine

Jess sa...

Den där lampan gillade jag! Hade dock inte gissat på att den var från ikea, mer från en liten och svår affär i en gömd korsning någonstans. Hur som, supersnygg!

Och jag tror också det är bra med lite paus från uppkopplingen ibland :) Kram