måndag 21 januari 2013

Det där med frukost


En skål yoghurt och fruktsallad är en perfekt start på den här veckan.

Hur har ni det med frukostvanor? Själv har jag lite problem med frukost och tycker att det kan vara så otroligt trist, om det inte är lyxig helgfrukost såklart. Då älskar jag att sitta hur länge som helst och bara mumsa.
Men såhär en vanlig vardag, när tidsschemat är strikt och barnen ska utfodras, då kan jag verkligen helt sakna aptit och inspiration och det kan hända att jag struntar i frukosten, bara för att.... det är så trist. 
Dåligt - visst vet jag det.

Jag är periodare i mångt och mycket och så även när det kommer till frukost. Jag är ingen brödälskare, så förutom smarriga helgscones hoppar jag gärna bröd.. Yoghurt tycker jag är lite si så där... och ibland kommer jag in i perioder då jag äter havregrynsgröt till morgonmål... då är jag inne i mina lite mer nyttiga perioder som även inkluderar viss fysisk aktivitet. Men jag tycker att det är svårt - att få till aptiten och anpassa den till tidschemat man har.

Men vissa dagar, som idag, när jag jobbar hemifrån, då finns ju tiden att göra något extra. En god fruktsallad med lite yoghurt fick det bli idag. Och så te såklart. Aldrig, aldrig en morgon utan Te.

Hur gör ni? Har ni några tips på något som skulle kunna tilltala även mig? Det måste ju vara snabbt och enkelt.. tyvärr.. annars hade det ju inte varit någon utmaning!

7 kommentarer:

Sahra sa...

Två ägg och latte. Är ingen frukostmänniska heller. Dock älskar jag bröd, men det blir till helgerna

sa...

Jag brukar göra scrambled eggs.
Går snabbt, är nyttigt & mättar bra.
Och sen i perioder gör jag smoothies, går oxå snabbt.
:-)

hemma hos lilla mej sa...

Smoothies tycker jag är gott.Ha en skön måndag och en go start på nya veckan.Kramar Rita ♥

Charlie sa ... sa...

Helt huller om buller. Jag har gett upp att få ordning på frukosten.

Magen och tiden får styra!

Kram
L

Mittgodastefinaste sa...

Latte och smoothie varje morgon alltid samma... Jag tål inte jäst så brödet får gå bort men på helgen älskar jag också scones.

Om jag hade mera tid och tålamod så skulle gröt vara gott ibland, inte mikrad då... med linfrö och färska blåbär!

Kram Jenny

inge sa...

I do agree I find breakfast a little boring and rushed during the week. At the weekend I love to make a strong latte with my gaggia coffee maker and waffles with maple syrup and fresh blakberries and strawberries even better when my husband makes it and brings it to me in bed.

Maj sa...

Färdig soppa är ju alltid bra, typ Ekströms nypon/blåbär...sen kan man ju äta några skorpor till. Det fick jag på BB på 80-talet som "första frukost" innan de små skulle skötas. (det var på den tiden när man fick vara kvar ca 1 v) Så det måste väl räknas som godkänd frukost?