torsdag 9 augusti 2012

Baka baka liten kaka


När vi kom hem från Frankrike för några dagar sedan noterade jag vagt att vinbären på vår enda vinbärsbuske faktiskt var mogna och lyste alldeles rött och vackert där de hängde i sina klasar. Jag tänkte att någon dag den här veckan så tar vi och bakar en smarrig kaka av det där, ett recept hade jag redan sett i senaste Lantliv och tyckte att nog skulle det kunna passa.
Men tji fick jag. När vi kom ut i morse för att plocka av de goda, fullmogna bären så fanns det bara några ynka få kvar som hängde lite här och där. Knappast så att det räckte till en hel kaka.
Tur då att vi bor som vi bor så vi raffsade snabbt åt oss lite andra bär som vi hittade på tomten, lite hallon och en del blåbär och vips så hade vi bär till en kaka.


Förberedelser för stora kakbaketJa och så blev det en god kaka till eftermiddagsfikat. Uppskattat av både mig och barnen. En klick grädde och lite bärkaka och ja även denna dag gick i det onyttigas tecken. Fem veckor i sträck snart.. var ska det sluta?
Det får bli ett senare problem, skjuter nog upp det ytterligare några dagar, än så länge är det ju faktiskt semester, eller hur! 

Ikväll blir det Ernst. Ska bli intressant att se vad den mannen har haft för sig på sista tiden, det har ju gått några veckor utan honom nu för vår del.

Vad har ni för er en kväll som denna?

10 kommentarer:

Sahra sa...

Tittar på Ernst. Håller mig undan för mannen och hans möte som han har förlagt in da house. Fick reda på det sent igår kväll. VI har typ inte städat sedan INNAN semestern. Mannens semester alltså. Så jag har tokstädat idag.
Men nu är det lugnt och jag ska hälla upp ett glas rosé för jag vägrar ta H-ordet i min mun. Än så länge är det sommarmånad och sommarlov. Jag har något trevligt att fira idag, vilket kommer påverka min NY-resa positivt.
Ciao

CreandoPhoto sa...

Här blir det också Ernst för hela slanten. Jag följer karln troget och tycker att han alltid lever upp till förväntningarna. Även om jag möjligen hade trott att han skulle komma med lite mer nyheter i år....
Kramar

Life´s Silverlining and I sa...

Så fint ni har det hemma! Jag läser lite bloggar och ska nog sälja lite på tradera också:) kram Nilla

Charlie sa ... sa...

Vilket kök....helt underbart.

Kakan ser också helt ljuvligt god ut. Mysigt att baka.

Kram!

Hemma på Sjuan sa...

Vilken god bärkaka! Tur att det fanns flera alternativ till vinbären :)
Vad fint ni har det i köket!

Kram Suss

Lena - gott för själen sa...

Vackert kök ni har. Ser att ni förresten har lika mörkt golv som vi har. Är jättenöjd. Det är så snyggt.

Kram Lena

MammaElva sa...

Det där såg inte fel ut! Mums!

Mamma C sa...

Den såg riktigt god ut. Jag missade Ernst ikväll för jag har packat. Får se på Tv-play när jag kommer hem igen.
Kram Mamma C

Tina sa...

Hade lätt kunnat smaskat i mig en bit, även om frukosten precis är i maggen!

kram o trevlig helg

Louise Alexandersson fotografier sa...

vilket kök, vackert golv och vilken yta