tisdag 14 augusti 2012

Svaren


Snyggaste tandkräms förpackningen. Enkel, stilren och får stå på hyllan i mitt badrum

Hur har ni det fina ni?
 Har ni som jag börjat jobba igen eller får ni fortfarande njuta av semester och ledighet?

Kommer ni ihåg lilla frågestunden jag hade för några dagar sedan? Nu tänkte jag ta och svara på frågorna ni ställde samt de frågor ni ställt i kommentarer och mail under senaste tiden och som jag varit väldigt dålig att besvara. Här kommer i varjefall svar och har ni fler frågor eller om jag missat någons fråga, hojta till så lovar jag att svara, och snabbt den här gången.

Jag är nyfiken på hur ni hittade huset i Frankrike - var det via en websida och/eller genom en organisation/företag? Utgår från att ni ordnade flyg och ev hyrbil själva?
Vi lade upp och registrerade oss på en sajt som heter Homeexchange.com där får man tillgång till andra som vill byta hus. Vi hittade det franska huset, ställde frågan till paret som bodde där och de sa ja. Flyg ordnade vi själva ja och bil bytte vi även det med Franska familjen.
Man får komma överrens med de man byter med om hur man ska gå tillväga. 

Så undrar jag hur den franska familjen trivdes i Sverige? Var allt som ni förväntade er när ni kom tillbaka?
Jag tror och hoppas att de trivdes bra i Sverige, det är i varje fall intrycket jag fått. Ja, allt var jättefint hemma, precis som när vi lämnade det.

Skulle ni tänka er att göra om ett " house swap"?
Alla gånger, det var sååå bra och långt över förväntan!

Är nyfiken på detta med husbytet, var man hittar, hur det går till med kontrakt etc. Lägger man upp annons, hur gjorde ni praktiskt med nycklar och annat?
Som sagt, www.homeexchange.com, man lägger upp en beskrivning av område, hus etc samt bilder på huset och länder, städer man är intresserad av att byta med. Sen är det fritt fram för folk att ställa en förfrågan till dig och för dig att ställa en förfrågan till intressanta objekt. Sajten tar en medlemsavgift på jag tror 800 sek per år men det är enda kostnaden. Det är inga pengar inblandade i husbytet alls. När vi kommit överrens om att byta hade vi mailkontakt om period och praktiska saker.
Vid resan löste vi det så smidigt att vi kom med ett plan som våra värdar tog tillbaka till Sverige. Vi lämnade in husnycklar och bilnycklar i ett adresserat kuvert i informationsdisken på flygplatsen och samma sak gjorde de. Väl vid flygplatsen tog vi bara deras bil hem till deras hus och de tog vår bil till vårt hus. Vid hemfärd samma sak igen fast då tog vi vår egen bil hem som de parkerat vid flygplatsen. Så smidigt.

Vart i Frankrike är ni någonstans
Vi bodde i (utanför) en liten stad som heter Lodève. Ligger ca 40 min från Medelhavskusten i Languedoc Roussillion området. Närmsta stora stad är Montpellier.

Varifrån är klänningen du har på dig (se här för inlägget)
Klänningen kommer från HM och jag köpte den på rean precis i början av sommaren, reapris 100 kr, fynd eller hur!

Du tar såå fantastikst fina foton. Har du någon speciellt bra kamera eller har du kanske fixat till bilden i något dataprogram?
Tack snälla, jag har en Canon EOS 550D, objektivet jag fotar mest med är ett Sigma 30mm F 1,4. Jag redigerar fotona lite lätt i Photoscape, men vill lära mig Photoshop.

Jag är nyfiken på vad för typ av jobb du har?
Jag jobbar som Managementkonsult på ett stort amerikanskt konsultbolag men jag har valt att inte skriva om det på den här bloggen och låta bloggen spegla en annan sida av mig, hoppas ni har förståelse för det.

Vad har du haft för objektiv till dessa kort? (Detta inlägg)
Sigma 30mm F1,4

Du tar så fina kort, jag undrar hur du gör för att få fokus på en detalj och bakgrunden så där suddig?
Tack snälla, med objektivet jag beskriver här ovan går det att fotografera med ett väldigt kort skärpedjup. Ju lägre bländartal jag har ju suddigare blir bakgrunden, mitt objektiv har ett så lågt bländartal som 1,4.

Ja mina vänner jag hoppas att ni har fått svar på era frågor. Om inte, ställ dem igen!

Ikväll ska jag och A ut på stan och äta god middag, gäller som sagt att passa på nu är vi är barnfria. Återkommer senare med rapport men det lutar åt Boqueria i Moodgallerian.

Hörs sen!

9 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Så roligt att få veta lite mer om dig. Tack för det :)

Kramar

...och ja, du fotar väldigt fint! :)

Charlie sa ... sa...

Tack för dina svar!

Stor kram

Charlie sa ... sa...

Tryckte på "send" lite för snabbt :)

Njuter så av dina vackra bilder. Resan till Frankrike var verkligen fin. Jag har varit i Montpellier en gång för många år sedan.

Kram!

Bara Sara sa...

Så roligt att få läsa alla frågor och dina svar! Ja, vackra kort tar du! Jag blir alltid lika impad!

Sandra sa...

Åh kul med svar! Då väntar vi recension från Boqueria! Kram

Life´s Silverlining and I sa...

Kul att läsa, har inte sett alla frågorna men det var kul att läsa allt samlat. Ni hade tur med husbytet. Kram Nilla

Anonym sa...

Åhh vilket mysigt inlägg!! Kul att veta lite mer! Sen måste jag tacka för tipset med tandkrämen-den gillade jag med!!
Många kramar!

HOUSE of ADELA sa...

Härligt att få vet lite mer, du är en inspirerande tjej!;)
Underbara bilder i hela bloggen!

Kramar
Adela

Lena - gott för själen sa...

Kul att ni är nöjda med resan från början till slut!

Kram Lena