lördag 11 augusti 2012

Sommarlördag på terassen


Idag strålar solen återigen så där varmt och underbart och att börja jobba igen på måndag känns helt fel. Att jag dessutom imorgon ska lämna bort alla mina tre små skatter för att de ska få tillbringa en vecka hos Farmor och Farfar gör att jag nästan går runt här med tårar i ögonen. Fem veckors intensivt familjeliv gör så med psyket. Separationsångest deluxe, även om jag ju givetvis vet hur kul och bra de kommer att ha det. Mammahjärtat börjar värka redan nu ändå. Så är det bara.


Men som sagt, imorgon är en annan dag och idag passar jag på att njuta av solen. Vankar mest runt här hemma på altanen som doftar ljuvligt från rosor jag har i små korgar och krukor. Blickar ut över sjön och tänker att jag snart kanske tar mig ett dopp ändå. Det blev givetvis ett under förmiddagen då både jag Lisen och katten tillbringade nästan en timme nere på bryggan, snackandes med ett par änder och plaskade med fötterna i det glittrande vattnet.


Och ikväll blir dessa godingar tillagade. En klar favorit hos större delen av familjen. Sommarmat när den är som bäst. Och sen då? Jo sen ska vi mysa för hela slanten, för separationsångesten den kommer att krypa sig närmre inpå alltmedan dagen lider mot sitt slut. Det är då ett som är säkert i varje fall.

6 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Å vad jag känner igen det där, separationsångest när barnen ska iväg även om man vet att de kommer att ha det jättebra.

Njut av er vackra dag. Älskar soliga augustidagar.

Ska snart iväg och handla grönsaker och titta på lite fin keramik hoppas jag.

Stor kram!

Sahra sa...

Mina killar åker på en veckas musikläger. Mannen också. Så jag vet precis vad du menar med separationsångest deluxe. Kram

Fru fix och trix sa...

Åh, skönt att höra att det är fler som tycker det är jobbigt att lämna bort barnen!
Brukar kännas bättre om man har någon kvar hemma hos sig....
Ha det så bra, och vad ska du göra för gott med kronärtskockan???

Kram Maria

Lena - gott för själen sa...

Oj, det blir verkligen en drastisk skillnad från konstant umgänge till inget alls. Jobbigt!

Kram Lena

Anonym sa...

Fint hjärtligt inlägg!! Ni kommer ha en fin kväll!
Kram

Beautifulosophy sa...

Den där separationsångesten känner jag igen, den är hemsk! Men sen blir det ju oftast bra! Kronärtskockor är fantastiskt! Vi är i Spanien just nu, och här finns sådana där fina små minikronärtskockor också! Vill ha hemma med:)
Kram Caroline