söndag 5 augusti 2012

Home sweet home och Frågestund


Hem ljuva hem, så är det ändå. Trots den fantastiska semester vi haft. Trots att Frankrike är så underbart. Trots den otroliga platsen vi var på och trots det fabulösa huset. Hemma är ändå hemma trots allt.

Som för att riktigt välkomna oss hem och få oss att älska vårat ställe lite extra mycket, precis som om vårat hus och vår lilla oas runt omkring saknat oss och nu gjorde allt för att riktigt visa hur mycket, fick vi en sådan där riktigt härlig sommardag idag. Och tur var väl kanske det, för hade det regnat och varit kallt vet jag helt ärligt inte om våra kroppar som nu är vana med riktig medelhavsvärme hade klarat av det.


Så med solen strålande från en blå himmel vaknade vi upp, åt frukost och bara njöt av att vara hemma igen.  Sen lockade lilla sjön och det blev en härlig förmiddagsfika nere på bryggan där vi satt och filosoferade och tänkte att ja, borta bra ,men vi har det rätt bra här hemma ändå.Och vet ni vad. På väg ner till sjön, på stigen på vår egen tomt uppenbarade sig helt plötsligt skogens guld. Jag har aldrig förr hittat kantareller i närheten av vårat hus, men här stod de nu i all sin prakt och bara bad om att få bli middag ikväll. Så ja, det var nog som om hela huset och vår tomt var lite extra glada att vi var hemma igen.

Så en god pasta med kantarellsås fick bli kvällens smaskiga middag.
Inte så illa alls.

Och så vill jag passa på att tacka alla för era fina och snälla kommentarer på senaste tiden. Tyvärr har jag varit väldigt dålig på att svara på era frågor eller att kika in hos er. Tiden har liksom inte räckt till men jag lovar att jag ska försöka göra det så snart som möjligt.
Jag vet att många av er har haft frågor på både det ena och det andra så vad sägs om en allmän frågestund här och nu. Jag ska försöka att svara på så många av era frågor som möjligt. Bring them on här i kommentarsfältet bara så ska ni få ett eget inlägg med bara svaren om några dagar. 

Vad tror ni? Kan det vara nåt?

Önskar er alla en fantastisk skön Söndagkväll. Själv har jag en vecka till att krama ut det sista ur semestern.

7 kommentarer:

Lina sa...

Jag har ingen fråga utan vill bara önska er välkomna hem. Har följt er resa och njutit dina bilder. Ni ser ut att ha det rätt bra nu med. Härligt!

Charlie sa ... sa...

Välkomna hem!

Så fint du skriver...och visst är det så, hemma är hemma och det är bäst.

Jag är nyfiken på hur ni hittade huset i Frankrike - var det via en websida och/eller genom en organisation/företag? Utgår från att ni ordnade flyg och ev hyrbil själva.

Så undrar jag hur den franska familjen trivdes i Sverige? Var allt som ni förväntade er när ni kom tillbaka? Skulle ni tänka er att göra om ett "house swap"?

Kram och tack för att du tar dig tid att svara på våra frågor!!Kram

Pernilla sa...

Välkomna hem till sommaren! Är precis som ovan nyfiken på detta med husbytet - var man hittar, hur det går till med kontrakt etc, lägger man upp annons, hur gjorde ni praktiskt med nycklar och annat,, hur man "vågar" och känner sig trygg med att det är seriöst and so on :-). Har ofta tänkt tanken om just husbyte men inte kommit längre än till en tanke...

Titta in hos Thess sa...

Ni ser ut att ha haft en härlig dag i dag oxå =)
För mig är det dax för jobb i morgon igen,hujedamig =)
Förstår bara inte hur jag ska klara mig utan OS ???

Kram Thess

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Jag vill bara säga VÄLKOMMEN HEM !!!!!!!

Kraaam

Lena - gott för själen sa...

Välkomna hem. Förstår att det känns skön att komma hem också. Ni har ju ett sånt fint ställe!

Jag är jättenyfiken på husbytet. Tror alla ställt alla frågor redan.

Kram Lena

Unknown sa...

Välkommen hem !
Vilken underbar resa ni har haft.
Älskade varenda bild; varenda ord.
Tack för att jag fick följa med ... xx