onsdag 13 mars 2013

Sakta flyttar Påsken in

Nej inte kan man tro att det bara är två veckor kvar till påsk. 
Påsken för mig är synonym med lukt av fuktig asfalt, värme längs en solig vägg och små knoppar som sticker upp i backen. Kanske den första lunchen ute i solen och första fräknarna på näsan. 

Precis så.

Tyvärr ser det ju inte ut som om det kommer att vara ett alternativ i år, så för att få den där Påskkänslan att infinna sig börjar jag så smått, så smått att välkomna Påsken här hemma. Några små söta silverägg från Indiska har tagit plats i min glaskupa och blir ett trevligt blickfång i vardagsrummet. snart ska de små äggen få sällskap av fjädrar, men jag måste bara komma ihåg var jag la de där pärlhönsfjädrarna jag var så stolt att jag i höstas köpte i så god tid. Förra året fanns det inte en enda fjäder kvar när jag onsdagen innan påsk for runt som en äggsjuk höna och försökte ordna påsk till mina barn.
I år ska jag vara ute i god tid. I år ska Påsken inne blir så mycket bättre i avsaknad av Påsken utomhus.

Mitt härliga doftljus från Reunion sprider en touch av fikonmjölk och jag sluter ögonen och låtsats att snön inte finns där utanför mitt fönster.

8 kommentarer:

Prinsessorna på Bellevue sa...

Vat också ute toksent förra året och det enda jag fick tag i var orangea fjädrar... Hmmm...
Ja, jag hoppas verkligen det blir varm asfalt och varma husvägar att luta sig emot, fast visst ser det lite dystert ut...

Kram
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Vat också ute toksent förra året och det enda jag fick tag i var orangea fjädrar... Hmmm...
Ja, jag hoppas verkligen det blir varm asfalt och varma husvägar att luta sig emot, fast visst ser det lite dystert ut...

Kram
Petronella

Mittgodastefinaste sa...

Ja nu måste det börja töa här!

Isskorpan är hur tjock som helst...

Fina silverägg!

Kram Jenny

Ninelin sa...

Längtar efter både påsk och vår nu. . .
Fint med påskpyssel och pynt.
kramis

hemma hos lilla mej sa...

Längtar efter våren och påsken .Ja dom värmeljusen tokgillar jag luktar ju bara så gott .Ha en skön kväll,Kramar Rita ♥

Hemkära Hanna sa...

Ja, nu får våren verkligen gärna komma. Påsken gör ett vackert intåg i ditt hem alldeles oavsett pärlhönsfjädrar eller ej.

Anonym sa...

Jag som blir sämre och sämre på att påskpynta. Blommor vill jag ha i massor och fjädrar i en buske utomhus. Dottern envisas också med att vi ska ha ett påskträd med massa pynt i så det får hon fixa. Inte långt kvar nu men jag håller med om att påsken borde innehålla spirande knoppar i rabatten, blåsippor och tussilago och fika ute på trappan.
Kram Pia

Anna sa...

Reunions doftljus är underbara! Jag längtar också till våren och solen!
Nu får det vara nog med snö här!