lördag 23 mars 2013

Lugnet har lagt sig


Lugnet har lagt sig och även fast än klockan bara närmar sig två och dagen för många precis har börjat känns det som om vår dag har hållit på i evigheter. Det blir lätt så när första barnet vaknar kl. 05.20. Tack och lov funkar det att sätta på Melodifestivalen och gå och lägga sig igen, till dess att nästa vill stiga upp, men då har det nästan alltid blivit lite mer human morgon. Man kan ju undra - tröttnar de aldrig på Melodifestivalen? Var det verkligen SÅ bra?

Till råga på allt fick vi sjukstuga här igen och de två minsta sover just nu så jag kan passa på att ta min stund i soffan. Ja, jag älskar verkligen att få den här stunden för mig själv - det är väl antagligen för att den är så väldigt sällsynt.

Apropå det där med varg. Jag är nästan helt säker på att det var en varg jag såg springa över min uppfart ner i skogen i går kväll i skymningen. Jag kan såklart ha fel, men folk har sett varg i området och till och med DN skrev om det för någon månad sen. Jag stack ut och letade spår i snön där jag sett besten, och japp, det måste helt enkelt vara varg. Och den har gått här rätt många gånger sedan snön föll i mitten av veckan. Visst bor vi i skogen, men vi bor inte ens 1,5 mil från Stockholms innerstad.. så njae jättevanligt med varg är det ju inte här. Lite coolt ,men samtidigt lite läskigt? Går de på människor? Det tror jag inte? Men katten borde man nog ha koll på. Nu går hon ju knappast ut ändå... så alltför stor risk för att bli vargmat är det nog inte för vår Vera.
Och jag, jag får fortsätta att spana i skymningen helt enkelt.

6 kommentarer:

Hajan sa...

Vilken fin berättelse om gårdagen,
så spännande Era barn vet väl att
De inte skall reta vargen. Ja den kanske är lika rädd fär dem, som barnen tycker det är lite läskigt.
Nu skall jag ta mig en kopp kaffe, så tager jag en glassbåt till,
köper nya i morgon.

kram till Er från Hajan

Hemkära Hanna sa...

Vad spännande med en varg! Vi hade en här i krokarna förra vintern och det var med förtjusning vi spårade så ofta vi kunde men vi lyckades aldrig få se den.

Lena - gott för själen sa...

Nä, ytterst tveksamt att de skulle gå på människor.

Kram Lena

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

Vad häftigt ! min farfar stod öga mot öga med en varg på vårt lantställe för några år sedan....men vargen lommade iväg efter en stund.

tur att det inte var jag ..:).


Kram
Pernilla

mammaxtre sa...

Lugna stunder, stunder som vi så väl behöver få landa i lite då och då.

Varg så nära Stockholm Hujedamej!

Ha det gott

MammaElva sa...

En av mina favoritstunder på hela dagen är just den där på kvällen man har i lugn och ro. (om man får den) Bara få varva ned..

Oj, varg? Lite läskigt faktiskt!

Ha en fin dag! kram elin