Ja det är mycket mat i fokus nu under Påsken. Det blir ju lätt så och jag har insett att just Påsken nog ändå är min favorithögtid rent matmässigt. Jag är ingen sill och sånt människa, inte alls. Julen tycker jag därför kan bli rätt trist. Påsken däremot, då älskar jag att fundera ut recept och laga massor av god mat bestående av spröd grödor och annat fräscht och gott. Vår Påskmiddag idag var såklart en höjdare.
Vi började med en äggcocotte med löjrom
På det följde en buffe av lax med en underbar salsa gjord på mango, chili och lime, sparrisflarn, rödbetor med chevre och mycket annat gott. Den där trista sillen och alla ägg fanns givetvis också med på menyn liksom köttbullar och korv, sånt som barnen gillar, även om mina faktiskt äter en hel del "vuxenmat.
Som avslutning och krona på verket blev det en helt fantastisk citronpaj med lättvispad grädde.
Nu soffläge och uppknäppt knapp i byxorna...
17 kommentarer:
Åh jösses vilken fin dukning! Och mycket god mat! Mums!
Vilken meny. Låter supersmarrigt. Sill är verkligen inte heller min grej. Usch. Vi har inte gjort ngn buffé. Igår lamm och idag lax. Imorgon utförsåkning i Romme så då blir det väl typ Donken. Älskar din dukning. Snyggt tillsammans med dina möbler
Kram
Åhhh vilken fin dukning och maten gahhh allt ser gott ut, och jag som är mätt proppmätt ; ) kram Sofia
Mäkta imponerad av din påsk-dukning, den var fantastiskt fin!!
Kram från Malin
Så gott och vackert!
Underbart att runda av i soffan ;)
KRAM!
Wow, såååå himla fint!! Och gott!! Jättefina foton!
Kraaaaaam aka
Jättefin dukning!!!, så vackert med de stenstvättade linneservetterna.
kram Jenny
Jisses så gott det där såg ut.
Vilken vacker dukning du gjort.
Kram Mamma C
Tjusig dukning och maten ser också fantastiskt god ut. Kram Victoria
Den påskmiddagen hade jag velat komma på! Den maten låter gudomlig helt enkelt. Rakt igenom!
Kan man tänka sig lite recept....?
Kramar
Fantastisk påskmiddag du arrangerat. Vacker dukning och härlig mat.
Kram Lena
Åh så gott och vackert! Kram
Oh lilla vän,så trevligt för Dina gäster. Vackert dukat, toppen.En fråga bara, kan Du berätta på
din blogg, hur gör Du Sparrisflarn?
Det har jag aldrig hört talas om,
läter verkligen lite smarrigt.
Tack för Din trevliga blogg.
kramar från Hajan
Vilka fina påskbilder du bjudit på under flera dagar!Ser väldigt gott och inbjudande ut!
Ha en fortsatt fin påsk!
Kram Helena
Underbar påskdukning och mat! Kram Caroline
Love the table setting and the delicious meal
aamään gud så gott det ser ut ;) å snygga bilder :))
Skicka en kommentar