onsdag 22 augusti 2012

Kreativitet och personlig utveckling


För ett år sedan fick jag min fina systemkamera. Tror egentligen inte att någon present varit så bra och betytt så mycket för mig som just den där presenten. Med ett bra verktyg insåg jag väldigt snabbt hur kul fotografering kunde vara. Ett brinnande intresse för fotografering, och tro mig innan detta hade jag aldrig varit det minsta intresserad, väcktes plötsligt till liv. Ett för mig helt nytt intresse vaknade och jag insåg att trots att jag alltid tänkt på mig själv som en icke så kreativ person så var det just här mitt kreativa kall fanns.

På ett år har jag utvecklats enormt. Jag har börjat lära mig att hantera mitt verktyg och min blogg har många gånger fungerat som en motor i mitt fotograferande. Men än är vägen lång att vandra, ju mer jag lär mig och utvecklas ju mer inser jag hur lite jag egentligen kan och hur mycket jag har kvar att lära.

I år när jag fyllde år fick jag därför en present som jag tror kommer att hjälpa mig en bit på vägen. En helgworkshop på Fotografiska museet där jag ska få lära mig mer och förhoppningsvis odla mina kunskaper och min kreativitet.

Är jag laddad? You bet!

18 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Å vilken present och så roligt!

Jag känner precis som du. Har försiktigt bytt till en bättre kamera men jag vet att jag vill ta steget fullt ut till en systemkamera. Jag tycker det är så roligt och kommer ta den här tiden att lära mig mer.

Kram!

Heléne - Blomstergården sa...

Vilken fantastisk present, den skulle jag också vilja gå. Plus en massa andra kurser, det är ju så förbaskat kul att fotografera och att få lära sig det där extra, ja det skulle liksom göra hela grejen.

Ser fram emot dina bilder sen :-)

Kram

Titta in hos Thess sa...

ÅÅÅ vad roligt förstår ok du längtar dit =)
Har sett mig om efter fotokurser här hemma,men som handelsanställd och våra arbetstider är det ta mig tusan helt omöjligt att hitta något.
Vem slutar 16.30 på dagarna liksom ;)
Ska bli jätte kul och se vad tycker.
Bilderna på en naken Oskar i båten var väll för härliga hihi.
Hoppas du får en skön kväll,här blir det både Robinson och Dallas.

Kramar Thess

a piece of happiness sa...

Bra val. Ett underbart ställe. Jag gick grundkursen där.

Kram

Sahra sa...

Den kursen hade jag också valt. Bara hört positivt

Helenas enkla vardag sa...

Vad roligt! Grattis till fin present!
Det är ju så med erfarenhet, att ju mer man lär sig, så förstår man hur lite man vet!! Ha ha vad dumt det lät!!
Ska själv gå digital bildbehandling på Jönköpings högskola i höst och hoppas få lära mig en massa kul!
Kram helena

Lena - gott för själen sa...

Det är fantastiskt kul med fotografering. Men jag har inte tålamodet just nu att grotta in mig i olika inställningar. Jag är ska-jag-göra-nåt-så-ska-jag-göra-det-ordentligt-typen. Helt hopplös. Blir helt uppslukad och lagom finns inte. Får känna mig nöjd med min kamera och autoinställning, i dagsläget.

Men din kurs låter superkul.Kram Lena

Mamma C sa...

Vilken fin present du fick.
Kram Mamma C

Bara Sara sa...

Vilken superfin present den träffar ju mitt i prick!! Du tar ju fantastiska foton allaredan men va kul att få lära sig ÄNNU mer!!

Mitt lyckliga lantliv ♥ sa...

Men ååå så skoj! Och hej, nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen. :) Har inte varit så aktiv på ett tag men nu ska det bli ändring på det.

Kram kram
Jeanette

Pernilla sa...

Vilken present! Superkul. Berätta mer efteråt!

Life´s Silverlining and I sa...

Vilken fin present! Kram Nilla

Caroline - Gardentalk sa...

Ja va kul! den har jag oxå sneglat på, ska vara toppenbra. Kram

kråke sa...

Vilken vacker bild och vilken rolig present, ska bli spännande att höra vad du tyckte om den sen:)) Och ja, fotografering är ju sååå himla roligt och utvecklande:))

Kram på dig och vad roligt jag hittade hit:))

kråke

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Nämen vilken rolig och fin present..det kan jag tro att du ser fram emot !!

Ha en fin dag...kraaam

Lilla Majken sa...

Jag ska upp till Fotografiska nästa helg och lära mig att fotografera mat med Matilda Lindeblad, det ska bli riktigt roligt.

Kram Therese

Casa of Mia sa...

Förstår att du är laddad, så kul. Jag fick min systemkamera förra sommaren och det är nog den bästa presenten, gick en fotokurs förra hösten och det var så kul men jag har massor kvar att lära, kram

CreandoPhoto sa...

Så roligt! Det hade jag mer än gärna hängt med på. Men jag får ta tag i mina fotokurser på högskolan istället.... De bara väntar på mitt engagemang :)
Kramar