måndag 21 april 2014

Påskskumpa och receptskatt


Som sagt, maten och godsakerna har varit i fokus den här helgen och jag ser nästan fram mot att börja knapra grönsaker igen.. haha..

Min fina mamma hade med sig dessa godbitar som vi avnjöt som fördrink en av dagarna. Vad passar bättre i Påsktider än Gula Änkan? Hos oss har det blivit tradition att dricka skumpa under påsken. Mycket trevligt tycker jag och en tradition jag absolut kommer att hålla levande så länge jag får vara med och bestämma.En dressad kalvinnerfilé toppad med sparris, ruccola, parmesan, oliver och sådana där stora kapris (har glömt namnet) i en citrondressing var otroligt god. Även det här receptet hittade jag i något nummer av Lantliv (tror det var Påsknumret), och jag måste bara hylla recepten i den tidningen. Jag har gjort många av recepten från den tidningen genom åren och det blir alltid så himla gott. En riktig receptskatt tycker jag och absolut en av anledningarna att jag älskar att sitta och bläddra i den, även om jag generellt sett inte är så himla intresserad av att laga mat. Men som sagt - Påsken - och  jag går bananas!

MEN nu är Påsken slut och det dröjer ett helt år innan jag tvingar min familj att stå där i köket med mig och laga hundratals (ja nästan) recept som jag tycker skulle passa himla bra till vårt Påskfirande. Ikväll ska jag sjunka djupt ner i soffan, kanske äta upp det där sista godiset innan vardagen börjar om imorgon och så ska vi se senaste avsnittet av Games of Thrones - en kväll efter ett otroligt härligt Påskfirande blir faktiskt inte bättre än så!
6 kommentarer:

Life´s Silverlining and I sa...

Vad mysigt det låter! Och vilka fantastiskt fina bilder! Kram Pernilla

Lina sa...

Ni verkar ha haft en lyxig påsk! Och himlans fin. Skumpa, tack för tipset! Det ska jag med ha nästa påsk känner jag. Kram!

CreandoPhoto sa...

Låter så härligt. Skumpa kanske vi skulle ta efter här också till nästa år. Vi försöker ju låta bli godiset och då borde man ju få unna sig något annat gott :)

Adela sa...

En fantastisk helg förstår jag och maten ser grymt god ut!;) Skumpa it is! Älskar't med!:-)

Kramar
Adela

Titta in hos Thess sa...

vilken härlig påsk helg ni haft!!!!
Här har det också varit bra förutom att både jag och J varit och är genomförskylda :(
Men men vi har i alla fall kunnat vara ute i det underbara vädret =))

Kram Thess

VÄLKOMMEN HEM sa...

Ja, påsken har varit farligt smarrig! Men nu är det goda livet över ;-) och dags att dricka Nutrilett igen här, mmmm...!
Kram!
Judita