lördag 26 april 2014

Frukost i det fria


I morse, när det mjuka morgonljuset trängde sig in mellan rullgardinen och fönsterblecket och hittade sin väg till sängen för att kittla lite försynt på kinden, och när insikten om att en lördag med sol låg framför mig var det inte svårt att vakna. Jag och Lilleman tittade varandra djupt in i ögonen, den lilla handen strök mammans kind och vi bestämde oss ganska snart att en frukost ute i det fria var precis det vis vi skulle starta vår dag.


Vi tassade upp, bredde smörgåsar, kokade thé och kaffe, fixade ägg, yoghurt och juice och bar ut en stor härlig frukostbricka på den nedre terrassen, den ned mot sjön, och slog oss ner i den långa trappan i solen.


 Spring i benen


Efter den mycket lyckade starten på morgonen, där jag, när alla var färdiga och hade skingrat som vindar i luften, fick mina egna minuter med tystnad, fågelsång och en sol som värmde ända in i märgen.

Sedan bar det av till stallet där vi fick snusa på mjuka hästmular och dricka kaffe i solen medan Lisen stack iväg med ridgruppen ut på äventyr.
Väl hemma igen gjorde vi vårt egna äventyr och hela familjen trampade iväg på cyklarna bort till Skepparholmen och hade picnic i det ljusgröna gräset, där solen glittrade i "havet" och där man nästan kunde se hur knopparna på träden slog ut vart eftersom solen värmde upp och gav liv i de gamla träden.

Efter en vecka med vårvärme känns det som om det aldrig funnits något annat.


10 kommentarer:

VÄLKOMMEN HEM! sa...

Jaaa, visst är det underbart, detta väder! Och underbar morgon ni fick! Fantastiskt att ha glittrande vatten så nära inpå husknuten.
Ser fram emot att få träffa dig nästa helg!
Kram!
Judita

Adela sa...

Mysigt och visst är det helt underbart detta väder!
Å så fint allt var i ditt förra inlägg, sååå snyggt! Har stolarna med från Ikea och daykudden, så jag fick sån lust att inreda balkongen;))

Kramar
Adela

Ekenäsliv sa...

Så härligt!
Tänk min skruttfia hoppade i plurret idag!!! Galenpanna :) Men jag var lika galen jag när ag var i den åldern förstås ;-)
Kram anna

Tess - Svengelska Huset sa...

Åh! Vilken fantastisk start på dagen!!! :) Ser otroligt fint ut! :)

Johanna | Tillvaron.se sa...

Vilken fantastisk trapp att ha, verkligen trappen till himmelriket! Fler frukostar där kan jag förutspå :)

Lina sa...

Åååååå! Underbart! Känns som en dag mitt i juli!

Lena sa...

Så underbart när man får möjlighet att fånga dagen så där!

Kram Lena

Titta in hos Thess sa...

Ni bor verkligen fantastiskt min vän.
Misstänker att du har en ganska hektisk vecka framför dig ;)))

Kram Thess

Life´s Silverlining and I sa...

Vad härligt ni bor! Håller med att när det varit så här ett par dagar känns det som forever. Så synd att jag inte kan komma nästa helg. Hade varit kul att träffas och lyssna på alla föreläsare. Får bli nästa gång:) Kram Pernilla

mammaxtre sa...

Underbar morgon!

det gäller att fånga dagen och det gjorde ni, härligt!