söndag 23 februari 2014

DowntownJag tog en eftermiddag "off" i fredags. 
En eftermiddag som visade sig även bli en kväll. En eftermiddag då jag efter alltför mycket arbete beslutade mig för att kombinera några av de bästa sakerna jag vet. Efterrätter, Berns och min fina vän Kathinka. 

För att ge själen lite ro behövdes något att fylla den med och vi beslutade oss för att en "Afternoon tea" på Berns Asiatiska skulle vara perfekt. Om inte bara för att fylla själen ,men även magen. En fylld mage är ett steg närmare en gladare själ. Så resonerade vi och stämde träff strax efter klockan tre en regnig och annars väldigt tråkig eftermiddag i Stockholm.

Berns Asiatiska bjöd på en dessertbuffé utav dess like och vi var inte heller sena med att låta skumpan ta plats på vårt bord. Ska man läka en stressad själ så ska man göra det ordentligt.


Många timmar förflöt och i det bästa av sällskap är det just sånt som händer. Att timmarna bara liksom flyter iväg och eftermiddag blir kväll. Vi satt där och skrattade och grät om vartannat. Två kvinnor, två mammor, två karriärister som då och då behöver just det där. Att träffas och låta tid och rum upphöra att existera. Att bara få låta tiden flyta och skratt och gråt komma och gå. För jo även gråten kom. Något vi två stenhårda människor aldrig kunde drömma om skulle ske, men där satt vi och avhandlade ett relativt känsligt ämne och fick se ögonen på varandra fyllas och tårarna sakta vandra nerför kinderna.
Men det är väl just det som är så bra med sådana här "balsam för själen" dagar - att tårarna får komma om de vill och om det behövs. Att få lätta på det där låsta locket som för det mesta ligger tungt som en gammal kista av ek och med ett stort järnlås virat många varv runt ögonen. Att låta känslorna bubbla upp och bli just till tårar, eller klingande skratt. Gränsen är hårfin, men tillfällen som detta nödvändiga för att kunna samla ihop sig själv och fortsätta i utstakad riktning. Ja och så blev det kväll, och vi beslutade oss för att vi nog nu var lite hungriga. Hur nu det faktumet ens kan inträffa efter timmars ätande av en dessertbuffé kan jag nog inte svara på men så förhöll det sig och vi tågade med bestämda steg vidare in i restaurangen. Vi blev visade till ett bord och ja, fortsatte vår Afternoon tea som nu hade blivit en middag, en fredagskväll mitt ute i Stockholms nattliv.

För en gångs skull hade jag kameran med mig och jag vet inte om det var helt bra, för nu när jag sitter och går igenom bilderna inser jag att "Herre jisses", det är dags för radikala förändringar. Påsarna under ögonen är inte att leka med och den där torra hyn behöver sig nog en del "boost" för att kunna vara representativ. Det är nog helt enkelt dax att jag ger mig själv lite tid, även på andra sätt än det själsliga planet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

fina bilder, känner igen mig efter sött vill man ha riktig mat : )) kram Sofia

Hajan sa...

Tag tillvara på sådans utflykter och träffar. Plötsligt är det roliga slut,Livet det går alldeles för fort
Njut och blunda.
Det är snart en grå dag igen.
kram från en som har
erfarenhet. Hajan

Mittgodastefinaste sa...

Gud vad härligt att först gå loss på Afternoonteabuffen och sen stanna och käka middag! Jag var på deras brunch första gången för ett tag sen, den var ju helt fab!

Så kul med ny bloggdag! säg till om du vill ha hjälp med nåt!

Kram Jenny

Life´s Silverlining and I sa...

Åh vad härligt det där lät! så fint skrivet. Tycker du set jättefin ut men jag förstår vad du menar:) Ser det även hos mig. Kram Pernilla

Ninelin sa...

Inte vara hård mot dig själv, fina du.

Härligt det låter, med allt.

Kram N

clara_morgan@outlook.com sa...

Hej kära människor,

Am Mary Smith skriver detta brev eftersom jag verkligen tacksam för vad fru Clara Morgan gjorde för mig och min

familj när jag trodde att det inte fanns något hopp om att hon kom och göra mina familjer känna sig levande genom att leda oss lån med låg

ränta jag trodde aldrig att det fortfarande äkta lån långivare där men till min förvåning jag fick mitt lån

utan att slösa mycket tid så om du är ute efter ett lån av något belopp skulle jag vilja att ni maila VIA

(clara_morgan@outlook.com) Jag önskar er all framgång

tack
Mary Smith