tisdag 11 februari 2014

Bästa inspirationen


Inspiration!
Aldrig förut har jag matats med så mycket inspiration och idéer som sedan jag började läsa bloggar. Mycket fint som jag snappar upp här och där, och tack vare bloggarnas styrka att nå ut fort och snabbt är det ofta jag kan känna att tidningarna nästan ligger ett steg bakom. När tidningarna efter sin pressläggning når ut har nyheten nästan blivit "gammal". Bloggarna ligger steget före och de företag som jobbar med PR via bloggar kan nog vinna mycket på det.

Men magasinen är ändå magasinen, och för mig är det en stunds njutning och samlad inspiration. Jag älskar att sjunka ner med ett glossigt magasin i soffan. Min egen stund och det är när jag sitter och bläddrar och tittar på bilderna som min egen inspiration föds. Det är då mina tankar om mina egna bilder, och hur jag borde fotografera väcks till liv.

Jag har några favoriter och det är dem jag mestadels håller mig till. Jag älskar ju Lantliv, det vet ni, men på sista tiden tycker jag att den blivit lite "same, same" och inte gett så mycket "nytt". Sköna Hem däremot har seglat upp på första platsen och där tycker jag att jag alltid får himla mycket inspo.

Elle Interiör bytte namn och lanserades under förra veckan som Elle Decoration.
Vad tycker jag?
Jo, det är väldigt fint, men... känns det inte som om vi sett allt redan? Jag tycker att i princip alla reportage och artiklar var som att surfa runt här på inredningsbloggarna. Väldigt mycket av det jag ser här ute i bloggosfären helt enkelt.

Plaza Interiör är alltid uppfriskande, men även här, lite same, same från nummer till nummer. Samma typ av hem som visas och jo de är väldigt fina, det är dem men också rätt så lika.

Den där stunden i soffan med mitt magasin är ändå helig och något jag inte är beredd att släppa för bloggarna just nu. Jag tror det är känslan av samlad inspiration och vetskapen om att jag har en stund framför mig som bara är för mig själv.

Vad säger ni om magasinen? Läser ni dem? Vilka är era favoriter? Och så sist men inte minst, om ni vill botanisera och hitta lite nya favoriter så har Tidningskungen.se nästan allt man kan önska.6 kommentarer:

dnyahuset.blogspot.se sa...

Jag har ju börjat gilla Plaza interiör, men Lantliv är ju bara sååå tråkig nu för tiden. Allt i hemmet gillade jag förut, men även där har jag tröttnat. Jag är i en svacka när det gäller heminredningstidningar, men jag brukar alltid köpa temanummer som t ex till jul eller sommar.

Maria-Snickaregården sa...

Sköna hem är en av favoriterna nu. Men annars är det lite som du säger. Same same.. redan sett
Kram Maria

Lena - gott för själen sa...

Som sagt, ett magasin är alltid ett magasin. Det ger en viss känsla av lyxig stund för sig själv. Sen är ju de också lättare att bläddra tillbaka i till skillnad från bloggarna.

Kram Lena

Ninelin sa...

Håller med, men jag gillar också att krypa upp i soffan med en hög tidningar för inspiration. Hade med mig ett gäng från mässan.
Däremot så tycker jag att det är alldeles för många annonssidor. . .

Kram N

Fröken i Söder sa...

Jag gillar Drömhem och trädgård, Femina och allt i hemmet. Det bästa i Allt i hemmet är sidan när man gissar billigt eller dyrt. Inspireras också av andras bloggar. Ha en fin helg! Kram Stina

Vitae stilo sa...

Håller helt med dig, och så himla mysigt när dom dimper ner i brevlådan.
Har precis hittat hit med "hjälp" av Välkommen Hem!

Trevligt!

Önskar dig en fin alla hjärtans dag!

Kram
Helen
www.vitaestilo.se