lördag 1 februari 2014

Att ta sig mammatidJag är själv med barnen i några dagar. 
Med tre barn i olika åldrar gäller det att fylla de där ensamma dagarna av aktiviteter för att få det att gå runt. Att leva i tron om att bara vara hemma och mysa kommer att räcka, det funkar liksom inte. Första timmen,  eller två är magisk, men sedan, när barnen börjar bli lite smått rastlösa och hamnar i luven på varandra mest hela tiden får man bittert ångra att man levde i den tron.

Så idag har vi varit i stallet, sen hem för kvick lunch och sedan drog jag fram ett av mina triumfkort. Det lilla leklandet. Ett alldeles lagom litet och inte alltför stojigt lekland där jag själv fick sjunka ner i en mjuk soffa tillsammans med en latte och några nyinköpta magasin medan barnen hade superroligt och lekte tillsammans i bästa anda.
Ibland får man skapa sin egen mammatid, även om det innebär att man sitter på ett lekland och låtsas att det är ett glassigt café.


5 kommentarer:

Hajan sa...

DET GJORDE DU NOG KLOKT I. DE SKALL JU KUNNA ROA SIG SJÄLVA DÅ
NÄR NI ÄR PÅ ETT SÅDANT STÄLLE.
mEN JAG VET NÄR JAG VAR BARNVAKT
DÅ ÅKTE JAG IN TILL MAXI I
Norrköping. dÄR FANNS DET ETT
BOLLHAV SOM DE VAR I. sEN GICK DET BRA MED MUTOR, KÖPTE EN VARSIN
STOR GREJ, DÄR DE FICK EN VSARSIN LEKSAK I MED+ HAMBURGARE. BÅDE GOTT
OCH ROLIGT.

Fröken i Söder sa...

Det tycker jag var bra gjort av dig. Alla blir nöjda= win-win som de säger i Solsidan. Önskar dig en fin helg!/ Stina

Hemma på Sjuan sa...

Mammatid är viktig! Även om det blir på ett lekland ;) kram Suss

Anonym sa...

hög igenkänningsfaktor : ) kram från Hjo / Sofia

Johanna | Tillvaron.se sa...

Haha, ja det måste vara den stora skillnaden med att inte ha barn, att mys och lugn och oplanerat fungerar hur bra som helst. Men ibland kan jag önska att jag hade något som tvingade mig in i lite mer planering faktiskt.

Skönt med ett lagom lekland, de jag sett här i Stockholm ger mig stora skälvan. så stojigt så man får tinnitus på 500 meters avstånd typ.