tisdag 25 juni 2013

Trollsjön


Nära oss finns en magisk liten sjö.
Trollsjön kallas den för i folkmun, och antagligen är det för att den är så magiskt vacker och alldeles trollsk där den ligger, inbäddad i skogen med bara klippor runt som mjukt omfamnar kanterna. Stor är den inte, man kan se precis hela sjön och för att komma till den måste man gå genom skogen så vet man inte att den finns kan den vara omöjlig att hitta.

Vid denna sjö lyser alltid kvällsolen så stark och varm och den lilla grunda sjön blir snabbt ljummen och alldeles underbar att ta ett dopp i. Vi brukar ta oss till denna magiska plats på sommarkvällar, när solen är försvunnen från vår egen brygga och där, på hala klipphällar och glittrande vatten njuter vi av de ljuva sommarkvällarna samtidigt som jag nästan fylls av ett slags vemod, för jag vet någonstans att dessa kvällar går att räkna och försvinner så fort.

Men än så länge har sommaren bara börjat och jag tänker ta tillvara på varje sekund av den!

11 kommentarer:

HOUSE of ADELA sa...

Ooo vilka härliga fina bilder, det ser sååå skönt ut!

Kramar
Adela

Lena - gott för själen sa...

Åh, vad härligt. Vilka magiska bilder! Mysigt att ha så nära till en hemlig liten trollsjö.

Kram Lena

A House With A View sa...

Det var verkligen en trolsk sjö, helt underbart vacker! och så fina du och lillkillen är, man riktigt ser hur ni myser och njuter på bilderna :)

Supersnygg bloggerska i finaste dressen från NoaNoa nedan också, vilken härlig midsommar ni verkar ha haft :)

Kraaaaaaaaaaaaam aka

Hajan sa...

finns väl inte mycket som slår ett
kvällsdopp, i en magisk sjö.
Vi hade en "göl" där vi bodde förut, som man kunde bada i. Där sade de gamla, att den sjön hade
förbindelse med Gennesaret sjö, låter inte klokt tycker jag. Jag badade aldrig där, det var för trolskt, men gubben min tordes.
sagor tror nog många på.
kram hajan

Maj sa...

Så härligt att läsa om din Trollsjö. Jag är ju född och uppvuxen i inlandet och trollsjöar var de vi badade i. När jag nu bor på Västkusten sen över 30 år tillbaka talar alla bara om HAVET för det är det som gäller....tror aldrig "de" skulle våga sig ner i ett vatten där man inte ser botten osv. Nej, tack till maneter,tång,vassa snäckor säger jag men klipporna är underbara och såklart naturen i övrigt.

Casa of Mia sa...

Ser fantastiskt ut! Kram

Anonym sa...

UNDERBARA bilder vad fina ni är! Var ligger trollsjön? Jag minns att mina kusiner hade landställe på värmdö då jag var liten. Där fanns en jätteren sjö, som man inte fick köra motorbåt på ens. Bara ro : ) den såg nästan likadan ut som dina biler?! kram Sofia som räknar ner dagarna till mitt Stockholms äventyr med middag på lördagkväll ute på Fjäderholmarna och hotellnatt på Anglais. Jag har inte bott i Stockholm på åtta år men jag saknar pulsen emellanåt! Så på lördag blir jag en hemvändare!

LiseLotte sa...

Härligt!

Vill också säga att jag tycker ditt hem såg strålande fint ut i tidningen :-)

Ninelin sa...

Åh, så fint. Vi har inte tagit ett dopp än. . . kramis

Design by Tornblad sa...

Vilka härliga bilder! Det ser fantastiskt ut att få bada i sjön.

Håller med, sommaren har bara börjat!

Kram Malin

Anna Margareta sa...

Så skönt att kunna gå och bada! Jag har fortfarande inte badat i år. Kram