torsdag 13 juni 2013

Uteplatsen


Som vanligt när sommaren dundrar in får jag lite lätt beslutsångest hur uteplatsen bör te sig. 
Besluten vägs noga fram och tillbaka och slutligen har en så stor del av sommaren gått att jag bestämmer mig för att skjuta upp beslutet till nästa år. 

Ja, och sådär rullar det på. 

Men i år har jag faktiskt tagit tag i mina funderingar och kommit en bit på vägen, även om jag har en bit kvar och det faktum att vår altan är så gigantisk stor gör det svårt att "inreda" på ett mysigt och väldisponerat sätt.
Hur som helst, två stycken segeldukar har spänts upp över en del av terrassen och in mot husväggen och därunder kommer med stor sannolikhet matplatsen att regera. 


Segelduken syns nu inte på bild men finns där över matplatsen. När det steget nu är avklarat kommer vi till nästa problem som jag tidigare lätt beskrivit. Matplatsens stolar. Jag tycker att dessa är alltför stora och klumpiga, eller snarare för höga. De tar helt enkelt för mycket plats så nu är ambitionen att hitta lite lägre, softare stolar. Lite kuddar och mattor sen kanske för trivselns skull och ja, en hel del mer växtlighet för att rama in rummet.
Golvet höll jag också på att glömma. Terrassen byggdes för två år sedan och i år är det dags för inoljning. Eftersom vi inte kunde enas i beslutet lasyr vs. olja har vi köpt en olja med grått pigment i. Jag vill inte ha ett mörkt golv utan så ljust som möjligt och innan vi kör på med en fast lasyr prövar vi lite lätt med oljan.

SÅ mina vänner. Vad tror ni? Förslag på stolar? Annat som bör tas i beaktning? Ni har alltid så bra svar på saker och ting så nu får ni tycka och tänka igen! Vad säger ni?

duk AnnaO, koppar Spode

7 kommentarer:

Sahra sa...

Håller med dig om stolarna. Jag är inte så jätteförtjust i den modellen. Skulle inte en nättare rottingstol vara snygg? De är ofta sköna som de är eller med bara stolsdyna. Dina stolar kräver nästan både rygg och sittdyna. Men din altan är ju fantastisk. Och segelduk är så snyggt
Kram

Mamma C sa...

Här behövs också olja golvet på altanen.
Kram Mamma C

Ninelin sa...

Jag med nackskada gillar ju stolar med högt stöd ;-)
Vår altan är i behov av ombyggnation, men det blir inte i år, så vi har lagt ut två stora mattor (för utomhusbruk) vilket gjorde stor skillnad. kram

Titta in hos Thess sa...

JAG kan verkligen se segelduken där över och kan tänka mig att det är såå snyggt!!!!'
Jag har rottingstolar från Ikea,ganska enkla men dom är stapelbara !!!
Vilket är ett. S t o r t plus i kanten.
Sköna är dom oxå och med rätt dyna i så tror jag att det skulle vara jätte fint hos er :)))

Många långa Kramar

Thess

Casa of Mia sa...

Fint ni har, kram

inge sa...

I think a bench on either side with two big chairs at either end would be a good idea. You could then put the benches underneath the table to give you extra room. Have a fun weekend

Anna Wahlstam sa...

Å va härligt med en stor altan!! Vi har ingen än, men snart ett gigantiskt garage, ha ha ha..
Igår såg jag jättesnygga svarta rottingliknande stolar på Ikea. Den heter Älmsta stol svart. Snyggt till ditt gråa golv sen:)
Ha en fin fin dag!
Kram Anna