måndag 3 juni 2013

På pressvisning av Hackman och Fiskars


Nu när min kamera bestämde sig för att lite batteriladdning var det som behövdes för att hoppa igång igen kan jag ju berätta vad jag gjorde i fredags.
Jo, jag var inbjuden på en presslunch för Hackman och Fiskars där man berättade om och visade just Hackmans nya stekpannor som kommer i höst. 


Rotisser NOH pannorna som dessa är framtagna och optimerade för induktionshällar och skadas inte av överhettning. På en induktionshäll värms en normal stekpanna till 350 grader på några minuter vilket resulterari att både maten och pannan bränns. Inte så kul men just denna stekpanna ser till att temperaturen alltid är rätt för matlagning och stoppar uppvärmningen när den blir tillräckligt hög. Låter mycket bra för dem som har induktionshäll.


Martina som är ansvarig för både Hackman och Fiskars samt även Ittala och Rörstrand och som jag fick kontakt med via Stora Bloggdagen, berättar om den andra produkten vi var inbjudna att se.
Fiskars Kitchen Garden - en "mackapär" för hemmaodling av örter - året om. Inbyggd LED belysning där man i premiumvarianten även kan anpassa ljusspektrat med flera olika färger som tillåter att man kan anpassa inställningarna för gynnsamma växtförhållanden. Man kan tillexempel ha olika ljus för att bladen ska växa sig stora och kraftiga, ett ljus för tidiga växtstadier och ett för fin arom - riktig science om ni frågar mig. Denna lilla apparat ska man ha i köket och det ska bara vara att stoppa in örterna man köper i mataffären för att kunna njuta av färska härliga örter året om. 
Spännande.


God mat serverades vi såklart och jag kände mig kanske aaaaningens lite vilsen där bland en massa ansikten jag känner igen men knappt kunde placera. Skribenter från olika tidningar som man ju sett i någon "bildbyline" någonstans. Ja, och så jag då. Men väldigt kul och tänk vad bloggen möjliggör spännande och roliga saker.


Så efter lunchen var det bara att traska tillbaka till verkligheten igen, men med en härlig goodiebag i handen och en ny stekpanna att gå loss i köket med!

1 kommentar:

Life´s Silverlining and I sa...

Åh det är precis vad jag skulle behöva i mitt kök nu, lite nya kastruller och stekpannor. Håller med om att det är kul saker som bloggen leder till! Kramar Nilla