tisdag 2 april 2013

Hej ny vecka och våren?


Ja, den gamla klassikern Kasta Gris har vaknat till liv hemma hos oss och spelas nu flitigt. Jag och äldste sonen får oss några goda skratt när vi slår "fläsklägg" och "dubbel svinrygg" och plockar våra poäng. Kul spel som ju också är väldigt enkelt att ta med på resor etc. 
Fattar inte hur vi kunnat "glömma bort" det tidigare?

Ny vecka nu och kanske lite nya tag för våren? 
Det är ju faktiskt April och våren borde åtminstone vara i antågande, även om det inte ser ut så när man kikar ut från våra fönster, där snön fortfarande ligger i stora drivor. Jag har dessutom blivit lite smått besatt av det här med vår just nu. Det kan bero på att jag nog aldrig någonsin längtat så desperat efter värme, barmark och ljumma vindar så som jag gör just nu. Låååååång, låååååång, låååång har vintern varit

Kan det inte vara tack och adjö nu? 

Hur som helst, min desperation ter sig så att jag dagligen (gärna flera gånger dagligen) går in på väder apparna på Iphonen och stämmer av prognosen framöver. Det har inte varit några glada överraskande syner där, tyvärr. MEN, nu visar oraklet att värmen faktiskt är på väg. Om någon vecka eller så utlovar mina appar en bit över 10-15 grader OCH även plusgrader nattetid. Så kanske, kanske är den nu på väg.

Våren - vart du än är - välkommen!

14 kommentarer:

Frostrosor sa...

Va, vad är det du säger? Vågar vi tro att våren faktiskt är på väg! Vill själv desperat bli av med snön, så till den grad att jag gärna skulle leja någon att frakta bort snön på tomten så att marken kan börja torka lite!
Önskar dig en bra vecka!

Sahra sa...

Och jag klistrar fast mig vid husfasaden och vänder nyllet mot solen så fort tillfälle ges. Fast nu väntar några dagars påsklovsskidåkning. Lär bli solskyddsfaktor på. Snö - sol. Finns risk för att det blir googles-avtryck annars

Limestone by the Sea - Victoria sa...

Ja, denna snö kan försvinna och lämna plats för promenader och löpturer på nysopade gator. Längtar!! Kram Victoria

Titta in hos Thess sa...

Ååå denna älskade vår !!!!
Kan inte komma fort nogt känner jag.
Och då försvinner förhoppningsvis alla förbaskade baciller oxå :((((

Puss O Kram

Thess

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Ja nu är våren hett efterlängtad!

En fråga, du har inte tänkt starta någon sida/event på Facebook inför Stora Bloggdagen? Det skulle vara roligt att vimla lite i förväg med personer som ska dit :) .

//Victoria

Välkommen Hem! sa...

Jamen DET var ju på tiden! ÄNTLIGEN! (att det bli varmare alltså) Inte att ni hittade grisspelet... Fast kul med det med!
Kram, Judita

mig&mitthem sa...

Nu tar vi den där våren å omfamnar den hårt å släpper den aldrig igen!! Har nog aldrig förr längtat så efter att få inreda till vår ute, plantera å framför allt sitta ute å njuta solens strålar!!! Krams m

Anonym sa...

Åhhh kasta gris måste jag ha någonstans i gömmorna : ) Tack för tipset kram Sofia

Life´s Silverlining and I sa...

Men det har varit sooool och 5 plus idag och jag är så glad för ljuset:)! Ha en fin kväll!kram Nilla

Maj sa...

Hittade just vårt "kasta gris" spel när jag flyttade....väldigt enkelt o roligt spel med barnen. VÅR har det varit idag här i Göteborg. Jag har köpte en ny liten utegrupp och invigt den att äta ute faktiskt! Underbart

Tina sa...

Jannike
Finns det någon lista över vem som kommer på bloggdagen? Hade varit roligt och veta vem som kommer...

kram Tina

Hajan sa...

Törs vi lia på vad De sa i dag.Jannice på SVT sa att i slutet på nästa vecka,skall det bli vår.
Det vore väl för underbart.

kram

rosvikslyckan sa...

Känner som du, nu får gärna värmen komma! Det känns verkligen som att detta varit den längsta vintern ever!

kul spel! tror att vi ska ha ett sånt någonstans... min man brukar prata om att han brukade spela det förr...haha låter som att han är hundra år nu :D kanske får ta o leta fram det:)tack för tipset!

kram Jenny

Dagar av lycka sa...

Här har vi äntligen barmark nu men det är fortfarande rejält med minusgrader på nätterna och ganska kyligt i blåsten. Men visst märker man att våren äntligen är på gång :)

Ha det bäst! kram Anna