söndag 28 september 2014

Dagens skördKorgen fylld av kantareller, trattisar och svart trumpetsvamp. 
Jag och lillebror tog en vända på tomten (ja faktiskt på tomten... den är rätt stor och innehåller en del skog) och fick på mindre än en timme med oss en hel korg fylld till bredden med skogens delikatesser.

Vilken underbar höstdag. Och som jag tycker om att vanka omkring i skogen bland dofter av mossa och blöta löv. Just doften av höst är ju helt underbar och får mig att må så bra.

Vi har varit själva i eftermiddag och under kvällen jag och Lilleman. Efter skogsrundan tog jag rätt på svampen vid sidan av levande ljus, skön musik och en nöjd pojke som lekte med bilar vid mina fötter. Faktiskt precis så som en höstsöndag ska spenderas.

En del av trattisarna blev till kantarelltoast som jag just i detta nu avnjuter tillsammans med ett glas gott rödvin. Resten har jag förvällt och ska frysa in. Trumpetsvampen ligger på tork. Jag är inte jättehaj på svart trumpetsvamp men brukar torka och ha i grytor och sånt. Blir en piffig krydda. Någon av er där ute som har bra tips på vad man annars gör med trumpetsvampen?

Heja hösten - som idag är du som bäst!6 kommentarer:

Helenas enkla vardag sa...

Har också varit i skogen med lilla O och Doris. Hittade lite trattisar och gulingar. Men idag har jag inte haft lust med något, så de är inte rensade än. Trumpetsvamp vet jag inget om.
Kram Helena

Lena sa...

Älskar svamp. Vi har inte hittat några trattisar än så länge. Bara fingersvamp och lite annat.

Låter som en härlig söndag.

Kram Lena

jannice lindell sa...

Hörligt att få pplocka svamp!!

Anonym sa...

Vilken lyx att kunna plocka svamp på tomten! Jag brukar inte plocka så ofta och har tyvärr inga tips på vad att göra med dem.

Hemma på Sjuan sa...

Så gott med svamp och perfekt att ha det så nära! Kram Suss

Casa of Mia sa...

Så härligt det låter. Älskar skogen på hösten kram