tisdag 2 september 2014

Så mycket kärlekMitt lilla äppelträd som ska växa sig stort och starkt. Efter lite experthjälp (jag har haft en trädgårdsdesigner här) har jag tagit bort gräset en kvadratmeter runt stammen på mina små träd som jag planterade förra året. Det ska ge bättre näringsupptagning, gräset tar tydligen mycket näring och dessutom kommer det ju att bli så snyggt när trädet fått växa till sig lite och jag har planterat de där marktäckarna som planerats in i den där jordplätten. Det gäller bara att hitta rätt sort och jag får nog ta en tur till Zetas och botanisera. De ska ju dessutom ta in sånt som de inte redan har så det låter som en bra plan.

Hörrni!
Från djupet av mitt hjärta - T.A.C.K.!
Jag visste att ni fanns där, och jag visste att ni förstår. När jag någon timme efter gårdagens inlägg såg alla kommentarer som strömmade in med fina ord tårades mina ögon och jag kände en sådan enorm värme från er, och en enorm tacksamhet att få höra så fina ord som tröst och support. 
Livet går upp och ner, det vet vi, men för mig var det viktigt att få berätta varför jag kanske inte riktigt har varit som vanligt. Och tro det eller ej, idag och även igår har varit mycket bättre. Gårdagen spenderade jag på yngste sonens dagis där jag gjorde min "arbetsdag" i vårt föräldrakooperativ. I en barngrupp är det svårt att tänka på annat än nuet och jag kände för varje sekund som jag var där och fick tillbringa dagen med O hur själen sakta läkte ihop från det där värsta såret jag burit på. Idag har jag kunnat sitta i eftermiddagssolen och heja när dottern tränade fotboll och ytterligare lite av stressen har fallit bort.
Det går upp och det går ner, det vet vi - ibland mycket upp och ibland mycket ner. Jag tror det är bra att vara medveten om detta och som nu kunna njuta av de härliga stunderna som GER energi, för den basen behövs när omgivningen bara TAR och orken inte riktigt finns.

Men ni finns, och jag tackar allra ödmjukast för era värmande ord. 
De hjälper mer än ni tror.8 kommentarer:

dnyahuset.blogspot.se sa...

Låter som en härlig dag och ibland är en härlig dag precis det man behöver när det känns som tyngst.

Adela sa...

♥♥♥

Kramis
Adela

Hemma på Sjuan sa...

Tycker det är fantastiskt att du delar med dig! Väldigt tufft att vara mamma till 3 och också hinna med jobb, hem m m. Skönt att dagen känts bättre.
Var rädd om dig, kram Suss

Inredning&Guldkanter sa...

Men fin fina du, man känner det att något inte är så som det ska. Jag förstår att det är obalans, jag hoppas att du kan hitta rätt snart. Väldigt trevligt att träffa dig i lördags och jag hoppas vi kan ses snart igen. när du orkar!. Stor kram Pernilla ( fd lifessilverliningandi)

Välkommen Hem! sa...

Härligt att du mår lite bättre!
Vi är många som skrivit hur viktigt det är att stanna upp, stressa ner, fånga dagen, ja carpe diem och allt det där... och ändå så stressar vi på och ska baka sju sorters kakor, jobba, skjutsa barn hit och dit, måla om ett sovrum i ett nafs, fixa till lite fest och släktkalas och sen FOTA hela skiten också, haha!... Ja, du fattar.
Inte konstigt att man blir matt och yr och känner sig som en disktrasa emellanåt.
Ta hand om dig nu!
Kraaaam!
Judita

Hajan sa...

Tänkte på en sak, har du kvar er
fina katt. Saknat honom eller henne på bild ett tag.
Visst känner man på sig när det inte är som det skall, jag är
väldigt lyhörd tyvärr.
Men skönt att Du själv känner det
bättre.

Anonym sa...

Va skönt att du fick en dag som gav energi. Det är så svårt det där när man känner att energin tar slut och man inte riktigt vet hur man ska göra för att få tillbaka den. Eller så vet man vad men inte hur.
Många kramar till dig!

Sallys hus sa...

Åå Här kommer en stor kram till fina fina Jannike.
Hoppas din karusell snurrar lite långsammare snart och att klumpen i magen försvinner helt.
kram Katarina ♥