torsdag 25 juli 2013

Promenad i kvällssol


Igår kom vi till Värmland.
Älskar att åka bil genom Sverige och förundras av allt vackert som finns. Att undra vilka som bor i alla fina hus och gårdar vi passerar och drömmen om att en dag själv äga den där stora Herrgården. 


Men i varje fall. 
Vi kom till Värmland och blev mottagna på kungligt vis. Eftersom det dessutom var min födelsedag blev jag firad med flagga, tårta och presenter. Mycket bra får man lov att säga.

På kvällen var värmen fortfarande tryckande och min tunna skjorta kändes alldeles för varm och små svettdroppar bildades i min panna även fast klockan närmade sig nio.
Ljuset var magiskt och allt var så otroligt vackert och somrigt på ett sätt som det bara blir en svensk sommarkväll.

Vårat värdpar, min bästa vän Kathinka och hennes man Daniel fick till och med "feelings" där ute på fältet och började pussas hej vilt!


Och någon blev sådär tvåårs obstinat som man kan bli ibland och satte sig helt sonika på vägen och tyckte att mamma minsann kunde bära honom om han skulle med vidare på färden. Och ja, den snälla mamman bar och konkade och svetten pärlade sig ännu lite mer i pannan.


Tillslut kom vi fram till de här godingarna som någonstans var målet med den lilla promenaden, morötter delades ut och längtansfulla blickar skickades över staketet


Som sagt, längtansfulla blickar...


Och framåt kvällen plockades vinet och osten fram, och när barnen somnat satt vi insvepta i filtar under en måne som nästan var full och strålande stjärnor på den värmländska himlen och njöt av den svenska sommarkvällen och att ha vänner. 

De bästa av vänner
 De som vet hur en födelsedag och en kväll under stjärnorna ska spenderas.

5 kommentarer:

Casa of Mia sa...

Härligt och grattis på födelsedagen, kram

hemma hos lilla mej sa...

Grattis på födelsedagen .Underbara bilder.Ha en underbar dag fina du .Kramar Rita ♥

Hajan sa...

Ack Värmeland Du sköna osv det
stämmer bra. Fina bilder på nästan hela familjen.


Grattis igen

Sahra sa...

Åh underbara sommardagar och kvällar. Bästa vänner. Ledighet. God mat och vin. Den här sommaren har verkligen bjudit på tillfällen att tanka energi inför den mörka perioden
Kram

Lena - gott för själen sa...

Grattis i efterskott! Vilken härlig födelsedag du verkar ha fått.

Kram Lena