fredag 19 juli 2013

KvällsfiskeHome sweet home

Vi är hemma igen och nu äntligen verkar det som om alla är helt friska. 
Här ligger lugnet som en behaglig slöja och det är svårt att inte koppla av och återhämta sig. Fåglarna kvittrar och nere vid bryggan ligger vattenspegeln blank och fin. En liten tur ner för att söka fiskelycka blev det och även om varken fångsten var god eller tålamodet långt (eller i vilken ordning det nu var det där) så är det härligt att sitta där nere på sommarkvällarna och höra fiskarna slå i vassen.

Och vet ni vad som hände kvällen innan vi åkte till Italien, när jag gick ner sent på kvällen för att ta ett av mina älskade kvällsdopp? Två bävrar gjorde mig sällskap och simmade och lekte bara ett antal meter från mig och bryggan jag satt på. Helt magiskt att få vara så nära dessa djur. Jag har sett dem på avstånd tidigare och visste att de bodde här någonstans men nu var de så nära så nära och det blev med ens så påtagligt att vi ju faktiskt delar den här planeten och naturen med så många fler än oss människor. Tror vi ibland behöver oss en tankeställare på det.

Nu väntar kött på grillen och jag tror nog att jag hör ett glas vin ropa på mig någonstans.. jo, jag har lagt mig till med vissa vanor nu under semestern i Italien, det har jag.

Men jo, det är ju semester!

5 kommentarer:

Välkommen Hem! sa...

Låter helt underbart, både fiske (vilket jag älskar för det är ju så himla avkopplande) och att vara så nära naturens grannar.
KRAM och ha en fortsatt fin kväll!
Ps. Den där ovanan har även hittat hit.
Judita

Hajan sa...

Det var jättefina bilder, Du har ju
fått med det mesta av en sommarkväll.

Njut och ha det skönt nu

kram Hajan

Hemma på Sjuan sa...

Härligt! Måste vara underbart att bo så nära vattnet, en dröm för mig...
Fina bilder, kram Suss

Ninelin sa...

Välkommen tillbaka! Ser inte så dumt ut det där heller ;-) Fortsätt njut av ledighet. kramis

Lena - gott för själen sa...

Fantastiska sommarbilder du levererar från ert hem!

Häftig upplevelse med bävrarna.

Kram Lena