onsdag 19 september 2012

VardagOch så blev det onsdag och mer än halva veckan har snart gått. Veckorna rusar på som ett ångande tåg och stannar man inte upp och andas är det lätt att bara åka med och inte se allt som finns runt omkring. Allt det där som faktiskt är vardagen.

Det är barn som ska lämnas på skola och dagis, det är väskor som ska packas och läxor som ska göras. Det är jobb som ska skötas och ett hem som ska underhållas. Tvätthögar som ska krympa och damråttor som ska försvinna. Det är kläder som ska strykas och gummistövlar som ska köpas. Det är träningar som ska skötas och räkningar som ska betalas, och någonstans där emellan ska frisören få besök, tandläkaren en påhälsning och naglarna målas.
Nej det är nog inte så konstigt att man bara hoppar upp på det där tåget och kliver av när det är helg. Men gör inte det. Stanna några stationer tidigare, kliv av och se och lev i det som faktiskt är livet. Det är vardag, visst är det, men även vardagen är ditt liv.


Med allt detta i åtanke dyker ändå frågan upp. Hur gör folk? Hur sjutton får man livet att gå ihop. Att hinna med alla måsten och ändå ha tid över för det som är härligt och lite extra. Det som gör att man orkar.

Jag har inget knep att ge. Jag tror att vi alla måste hitta vår egen väg igenom veckorna. Vi har alla olika situationer och olika problem att tackla.
Min vardag är intensiv. Den är precis lika intensiv som jag beskrev, och mycket, mycket värre. Men den är också min vardag och jag älskar den och jag älskar det livet jag faktiskt har. Det är jag som har skapat det livet. Jag och min A. Vi har tillsammans gjort den vardagen vi nu lever i och nu lever vi mitt i den med de tre små finaste människorna i hela världen.

Det är vår vardag och jag vill aldrig vara utan den.

14 kommentarer:

Mittgodastefinaste sa...

Underbart skrivet Jannike!

Jag har känt under förra läsåret att jag gjorde ett val att åka med på tåget och gilla läget, istället för att kämpa emot och känna att det var för mycket och försöka stuva om och hitta tid. Då blev det roligare här och nu, något som är så svårt...

Men jag älskar egentligen vardagen trots allt fix och trix!

Ha en fin kväll! Kram Jenny

Lina sa...

Ja du, det har jag också funderat. Hur fixar folk det? Men antagligen precis på samma sätt som du och jag. Jag tar varje dg i taget. Och varje dag funkar perfekt. Och så tar jag nästa. Gympapåsar, en tvättmaskin som är klar, barn som kladdar, vinterkläder och läggning. Och så var det ju det där med egentiden. Ja, en dag i taget.
Snart är denna tiden förbi och jag lovar att vi kommer sakna den.
Kram!

Casa of Mia sa...

Jättefint skrivet!!

Mamma C sa...

Precis som du säger så undrar man hur en del hinner allt. Men alla har vi vår egen vardag, och vet hur dom rullar på. Jag har ju inte längre några småttingar att se till utan bara mig själv.
Kram Mamma C

hemma hos lilla mej sa...

Himla bra skrivet.Vissa fixar sina problem som en dans ,Vissa har lite svårare.Men visst är det planering tycker jag som ligger bakom.Men alla är vi olika.Ha en skön kväll.Kramar Rita ♥

Lena - gott för själen sa...

Så sant. Den mest hektiska tiden med småbarn är förbi för min del. Men nog sjutton ser man till och proppa in andra saker då istället. Men jag jobbar hela tiden på att stanna upp och ta det lite lugnt. Det innebär tyvärr också att välja bort roliga saker, för min del. Bara för att de roliga saker jag faktiskt väljer ska bli ännu roligare och njutningsbara.

Kram Lena

Life´s Silverlining and I sa...

Konstigt nog så älskar jag vardagen fast jag längtar efter helgen och det lilla extra också, men det skulle inte vara extra utan vardagen:) kram Nilla

Mitt lyckliga lantliv ♥ sa...

Du skriver verkligen träffande där. Lät nästan som om du skrev om vår vardag. :) Men precis som du skriver så är det ju vi, vår familj, som har skapat den vardag vi lever i. Den vill jag aldrig vara utan även om jag ibland tycker det är tungt.
Sååå viktigt att stanna upp och njuta av den också.

Du är så klok vännen!

Kram

Titta in hos Thess sa...

Så sant så sant!!
Det där tåget det går banne mig fortare än x 2000.
Och ibland gäller det att vara snabb om man ska hinna hoppa av.
Men nu är det snart helg igen och till och med jag är ledig =)
Bara en sån sak.

Kram Thess

Sahra sa...

Så är det ju. Det är inga problem att ha helg. Helg och partyparty liksom. Det är ju vardagen som ÄR. Och jag är gärna i vardagen. Jag älskar vardag. Precis som du älskar jag mitt liv för jag har skapat det. Ingen annan. Tillsammans - ja. Vi. Men ingen annan. Kram

Unknown sa...

Om man inte har tråkigt ibland blir det inte roligt ... Som Alfons Åbergs farmor skulle sagt.
Kram.

Charlie sa ... sa...

Jag känner som Nillla...vardag är min grej.

Fina bilder!

Kram
Lotta

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Hej Jannike !
Jag blir varm i hjärtat när jag läser dina ord. Vardagen kan vara en utmaning. För min del är det ett rimligt tempo o inte lika hektiskt som du beskriver..men det finns ju andra utmaningar. Jag tycker ofta att livet handlar om balans..jämvikt i vågskålarna ! Jag är väldigt tacksam över mitt liv..inklusive vardagen !

En fin dag till dej..kraaam

inge sa...

I know the balancing act is so difficult but it is worth it in the end