måndag 23 juli 2012

På vingård


Idag, under eftermiddagen tog vi bilen och åkte och badade i en sjö som vi hört mycket om. Tyvärr blev vi inte så imponerade, vi har ju de mysigaste små sjöarna hemma i Sverige och till och med precis nedanför vårat eget hus så vårt besök vid den här sjön blev inte så långvarigt. Däremot tog vi en tur ut bland små byar och besökte några ytte pytte små vingårdar.


Det är ändå rätt fascinerande vilka små byar det finns. Kan inte vara många människor som bor i dem men ändå har de det mesta inklusive egen kyrka, även om det bara är några kilometer till nästa by och nästa kyrka. 
Hur som helst, vi hamnade tillslut på en liten vingård som heter Chateau Vaillé. Där klev vi in, provsmakade viner, snurrade glasen så innehållet skvalpade runt sådär tjusigt, stack ner näsorna och hummade och nickade mot varandra, smakade och lät drycken sköljas runt några varv i munnen innan vi åter igen hummade och nickade mot varandra och mot damen som serverade oss. Jag vet inte om vi lyckades lura damen, men det kändes fint och som om vi var två vinproffs som åkte runt och handlade upp ädla drycker.


Och ja, några flaskor fick vi allt med oss därifrån. Roligt att få möjlighet att köpa direkt från producenterna. Jag hade ju också sett framför mig promenad bland vinrankorna, smakandes på druvorna och så men det hittade vi inte här. Kanske letade vi inte tillräckligt, vad vet jag? Eller så är det inte så det går till just här.. som sagt, vad vet jag? 

8 kommentarer:

Bara Sara sa...

Vilken rolig grej att få vara med om! Provsmaka vinet på ett ställe man liksom bara springer på! Klart att de trodde ni var värsta proffsen! Kram Sara

CreandoPhoto sa...

Det är väldigt, väldigt vackert där ni är! Och soligt och varmt....
Kramar

Anonym sa...

Mysigt är det iallafall!:)
Härlig dag ni har haft ändå trots lilla besvikelsen.. Jag blir glad över att se solen på bild tom nu!;)
Hittat hit precis skall titta runt lite sedan!
Kram

Sahra sa...

Låter som min byhåla. En kyrka, en bonde, en lärarbostad och två-tre hus. Det utgör en hel by. Även i Sverige.
Åka runt bland vingårdar sådär är inte helt fel. Det gör jag mer än gärna i Italien. Egentligen ska man ha bil, så man kan lasta hela bilen full med gott vin. Ha en fantastisk semester. Kram

Anonym sa...

Åhhh vad mysigt med vingårdar : )) fina bilder kram Sofia

Lena - gott för själen sa...

Kul att kunna köpa med sig lite hem och sedan sitta hemma och minnas då ni njuter av vinet!

Vackra bilder!

Kram Lena

Lina sa...

Så veckert ni har det. Kommer att tänka på filmen "Under Toscanas sol" som jag sett några gånger. Underbart lantliv med vingårdar och serpeninvägar. Fantastiskt!

Casa of Mia sa...

Ser väldigt charmigt ut, kram