onsdag 11 juli 2012

Boktips tack


Om lite mer än en vecka packar vi ihop och åker till södra Frankrike. Jag kan nog inte med ord beskriva hur skönt det ska bli och hur mycket jag ser fram emot den resan. Bara vi fem i familjen, två veckor, god mat, gott vin, goda ostar, mysiga byar, och glittrande hav.

Som det sig bör så måste jag ju packa, eller i varje fall böra tänka på semesterlitteraturen och det är nu jag går bet. Normalt sett är jag en stor bokslukare men sista 1,5 året, med liten bebis har det av naturliga skäl inte blivit så mycket av den varan.


Så nu hoppas jag att ni kan hjälpa till här. Överös mig med boktips. Vad bör jag läsa, vad bör jag inte missa? Jag slukar det mesta, välskrivna romaner, svenska deckare, chicklit.. you name it. Vad anser ni som den perfekta semesterlitteraturen för mig under två soliga veckor i Frankrike?

Och tack alla ni för era underbara kommentarer här hos mig. Jag växer en cm varje gång ni skriver något snällt. Och angående bilderna så är det nästan alltid jag som fotar, så även bilderna på mig i blåbärsskogen igår. Har traglat med självutlösare tidigare och aldrig riktigt fått till fokus och skärpa, men sedan jag investerade i en liten fjärrkontroll är det problemet löst. Hur smidigt som helst. 

16 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

ÅÅÅÅÅÅååååh, vad härligt det låter! Jag säger läs Yayaflickorna av Rebecka Wells, feelgood tycker jag, och somrigt.

Linda sa...

Alla böcker av Johan Theorin men har du inte läst något alls av honom så börja med Skumtimmen.

Sophie Kinsellas böcker vilken som helst.

Håkan Östlundh är en författare som jag precis har "hittat". Verkar bara att finnas på pocket men det brukar vara lämpligt på sommaren.

Buthler och Öhrlund, Ian Rankin.

Ha, ha! Jag kan nog göra listan hur lång som helst. :)

Låter trevligt med Fraankrike. Vi har pratat om att åka dit när barnen blir större. Har ni eget boende?

Kram Linda

Jess sa...

Jag håller på att läsa "Den döende detektiven" av Leif GW Persson, riktigt bra!

För ett tag sedan läste jag "Vickis vintagebutik" av Isabel Wolff, härlig chic lit, välskriven och man lär sig även en hel del om vintage och märken.

Hoppas ni får två härliga veckor i Frankrike! Kram

Ps. Jag ska hämta ut mitt paket med bla en fjärrutlösare idag, ska bli kul att testa=)

Heléne sa...

Oj. Nu triggade du mig. Jag ÄLSKAR att läsa. & främst pocketböcker (smidigt).

Det bästa av allt - Rona Jaffe
Eat. Pray. Love - Elizabeth Gilbert
En dag - David Nicholls
Niceville - Kathryn Stockett

Smuts
Dödergök
Alfahannen

Alla tre skrivna av Katarina Wennstam.

Allt av Torey Hayden- Rävungen, Tigerungen, Burpojken etc.

Katedralen vid havet - ildefonso falcones

Alkemisten - Paulo Coelho


Have fun!!

Charlie sa ... sa...

Å vad härligt med två veckor i Frankrike...helt underbart! Förstår om ni längtar.

Jag har just läst ut "Den döende detektiven" och tyckte mycket om den. Nu läser jag "The Happiness Project" - en bestseller "over here" ;)

Kram!

Hajan sa...

Några boktips lämnar inte jag,det har Du fått i massor.
Men jag nskar Er en härlig semester
tag många kort så vi som inte är med kan gotta oss i din blogg.
kramar till Er

MammaElva sa...

Oj, vad härligt med Frankrike! Jag älskar att läsa och skulle nog vilja tipsa om "Tidsresenärens hustru" av Audrey Niffnegger och "I det förflutna" av Kate Morton.
Annars måste jag läsa "Stolthet och Fördom" varje sommar. Är en besatthet!

Pernilla sa...

Jag läser och läser och läser - året om, men sedan i perioder om sommar och semester ännu mer. Hammarbyseriern av Carin Gerhardson är riktigt bra. Likaså alla Camilla Läckbergs om du inte läst dem.
Louise Boije af Gennäs - Högre än alla himlar älskade jag när jag slukade dem förra sommaren. Jag skulle kunna håla på i evigheter. Just nu läser jag Zlatan boken och sedan väntar en lååång lista. Har just upptäckt att man kan låna böcker på biblioteket på ipaden och läsa helt gratis. Jag blev helt lyrisk. Som att ha en hel bokhandel hemma!

Låter som om ni ska ha en härlig semester! Njut! Och hoppas du läskar med uppdateringar och fina foton från Frankrike!

Kram!

Sandra sa...

Alltså, två veckor i mitt favoritland. Jag blir mäkta avis ;) har förmodligen massor av boktips men kommer bara på : Högre än alla himlar, igelkottens elegans, Niceville (bästa!), Eat, pray, love.

Lycka till i bokjungeln !

Mamma C sa...

Jag slukar ju böcker med mina öron nu mera. Den sensate författaren som jag fastnatt för är Denise Rudberg. Ha en toppenskön semester nu.
Kram mamma C

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Nääää är det sant....guuuud så underbart att ha det framför sig !!!! Vart åker ni ?

Mitt boktips till dej får bli... Harens år , författare Arto Paasiilina. Har du läst ngt av Paasiilina tidigare ? Helt galen men helt underbar !! Harens år var min första och den läste jag nog ut på två dgr.. så detta är ingen surdeg direkt !

kraaam anette

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Vilken vacker blogg du har, här har du en följare :) måste rekommendera alla Paulo Cohelos böcker. De är så vackert skrivna med en fin eftertänksamhet.
Hoppas du får en fin sommar :)
Kram
Helena

Lina sa...

Läser nu en kul bok som heter Dingo Dingo som är skriven av tre svenska män som heter Eriksson, Hansson och Svensson. Den är himla rolig. Kram o ha det så skönt med dina böcker!

Vardaxlyx sa...

Jag vill önska dig och din kanon fina blogg en trevlig sommar. Jag vet att det är en vecka kvar till min semester men vill ända springa in och önska dig en glad sommar.
Det blir ju lite glesare mellan kommentarerna, men vill medd att jag lovar att komma tillbaka efter ledigheten.
KÄRLEK till dig!!!

Maj sa...

Ser att du redan fått många lästips. De flesta, även nya böcker, finns ju snabbt i pocket så jag tycker du ska gå till en bokhandel och botanisera. Antar att du redan läst Hundraåringen som hoppade....men den kan man väl faktiskt läsa om, och om igen. Sitter och myser gör man ju också om man läser Potensgivarna...../M

Mary sa...

Åhh, nu älskar jag ju chiclitt. Jag tipsar därför om "The Queen of New beginnings" av Erica James samt "Twenties Girl" & "The undomestic goddess" från Sophie Kinsella. Rekommenderar att läsa dem på engelska, så mkt bättre! :) Kram Mary