lördag 28 juli 2012

Marknad


Igår kväll satt vi och tittade på ett enormt skådespel över himlen. Ett oväder närmade sig och eftersom huset är placerat högt uppe på ett berg med utsikt i 180 grader från terrassen vi satt på blev vi vittnen till alla blixtar som slog ner i bergen runt om kring. Har nog aldrig sett så mycket blixtar och så stora och starka på en och samma gång. Vi, vi satt tryggt under terrassens tak när ovädret gjorde entré även hos oss. Ett rejält sky fall som var välbehövligt framför allt för naturen efter den värme som varit. 

I morse var det fortfarande lite molnigt och något svalare efter allt regn, så vi tog en tripp ner till byn för att gå på marknad.


Hela lilla byn som annars är rätt lugn och tom på folk hade levt upp och det var folk och försäljare nästan precis överallt. Och ja, allt var sådär lantligt och mysigt som det nog bara kan vara på små lokala marknader i små, små byar och städer i Frankrike.


 Och som genom ett trollslag, medan vi gick där och klämde på allt ifrån paprikor till hårspännen och olivolja skingrades molnen och den strålande solen visade sig återigen.


Så eftermiddagen spenderades hemma vid huset och Poolen, och ikväll kommer några av de inköp vi gjort att avnjutas till middag. Och imorgon, imorgon är en ny dag med mer sol och nya upplevelser.

Jo, det här livet skulle jag lätt kunna vänja mig vid.

12 kommentarer:

Hajan sa...

Oj vad Du låter lyrisk,det är ju
underbart Jag förstår att du är lyrisk.
men ha kvar bloggen om du flyttar,det är så roligt att läsa den

Unknown sa...

Åh vilka vackra bilder du bjuder på!!!

Vardaxlyx sa...

ÄLSKAR dina bilder! Tack för en inspirerande blogg söta du!
KRAM

Charlie sa ... sa...

Ah, så läckert! Har haft en marknadsdag också...inte lika fint som den ni besökt men kom hem med lite godsaker. Vi har smygstartat lite ;)

Vad härligt ni har det, tack för att du delar med dig!!

KRAM

mrs Sunshine sa...

Så mysigt ni har det!! Medelhavet är verkligen något speciellt. Tror jag flyttar dit en dag.

kram!

Lena - gott för själen sa...

Verkar inte jätteotäckt!

Kram Lena

Bara Sara sa...

Åh va du tar fina bilder! Ser också på ett av korten att sonen konstrar, min är likadan nämligen! Gör helst miner på varje kort så set är många knäppningar för att få bra bilder! Kram

Johanna Stålros sa...

Wow vilka läckra grönsaks bilder...Ha en fin fin söndag! Kram

Casa of Mia sa...

Åh så härligt, jag älskar marknader utomlands, kram

inge sa...

I love the markets in France the wonderful smells and the quality and great selection of fruits and vegetables. And then the fun part the eating.

Unknown sa...

Älskar utländska marknader.
Gud vad ni verkar ha det underbart!!!

smile sa...

Absolut! Jag har längtat tillbaka varje dag sen vi kom hem. Dina bilder flyttar mig tillbaka. Tack!