onsdag 14 mars 2012

Lunch ute


Idag blev det lunch ute i det vackra soliga vädret. Altanen är verkligen inte fixad för vår och sommar så det fick bli lite provisoriskt idag. Men trots det, fantastiskt skönt att få sitta ute en stund mot den solvarma husväggen och njuta av solens värmande strålar. För värmer, det gör den nu!


En väldigt lättlagad och god lunch bestående av Kelda tomatsoppa som jag värmer. I skålen har jag i färska spenatblad och kräftstjärtar. Mums. Gott, mättande, och nyttigt. En perfekt lunch när man vill att det ska gå fort. Och jag ville ju ut i solen så snabbt som möjligt.

Med som sällskap fick Lantliv trädgård komma. Där satt jag, blickade ut över min trädgård, längtade efter sommar och prunkande rabatter. Sommaren kommer att komma, det gör den alltid. Prunkande rabatter däremot måste jag nog jobba lite på, insåg jag rätt snabbt. Jag drömmer om en riktig torparträdgård med alla gammeldags blommor som är så vackra. Men de faktum att vår tomt är mer skogs/naturtomt med en massa tallar och  rådjur, som ser mina försök till rabatt som smaskigt tillägg i skogsdieten gör att torparträdgård med prunkande rabatter nog inte kommer att bli av.

Man kanske skulle ringa en trädgårdsarkitekt. 

Eller Runar

10 kommentarer:

Sahra sa...

Jag älskar rabatter. Det är underbart vackert. En prunkande trädgård. Älskar. Skulle vilja åka på trädgårdsresor till England och Italien.
Men....jag är ingen trädgårdsmänniska. Jag gillar krukor. Krukor ramar in vår uteplats och står lite här och där vid trappor och ingångar. Det är lättskött och jag kan flytta runt enkelt.

Har ni sjötomt? Ser iallafall helt underbart ut att få en liten glimt av vattnet. På landet har vi havsutsikt och brygga och det är en lisa för själen.

Kram

Casa of Mia sa...

Ser otroligt härligt ut, kram

Vintage House sa...

Hej
Det ser underbart härligt ut och det verkligen varit kanon ute idag...
Mitt intresse för trädgård har varit minimalt men det har börjat växa och någon dag hoppas jag har en mer lummig trädgård med mindre insyn....
kram
snadra

creando sa...

Jag misstänker att Runar är ett säkrare kort. Tror inte att en trädgårdsarkitekt kan göra så väldigt mycket åt rådjuren. Här har vi inte så mycket rådjur, men sniglar i massor. Lika illa!

Kramar

hemma hos lilla mej sa...

ÅÅåå vad gott det ser ut.Härlig när man kan sitta ute.Ha en skön kväll.Kram Rita ♥

Titta in hos Thess sa...

Ha ha ha jag ligger och vrider mig av skratt,du är fan inte klok,Runar!!!!!
Det var bäst i dag (även om jag tycker att råddjur är väldigt fina så förstår jag att du inte vill ha dom gå och omkring och ha buffé ute i din trädgård.
Vilka fina bilder förövrigt,låter som om du har haft en skön dag i solen,samma tidning fick följa med mig hem i dag.

Kramar till dig!!!!

Mamma C sa...

Jo, rådjuren har man i sin trädgård sedan det blev mera ätbart i den. Så ring du Runar först kanske. Härliga bilder från en skön lunchstund i solen.
Kram Mamma C

Limestone by the Sea sa...

Det ser underbart ut! nu längtar man verkligen efter värme och mera sol, sol. Kram

A House With A View sa...

Suuuuperhärliga bilder!!! Fick riktiga sommarvibbar faktiskt!!! Ser jättemysigt ut med korgstolen på verkandan. Det är något visst med korgmöbler, tycker det är jättecharmigt!!

Stoooooooor kraaaaaaaaaaam aka

lilla.u sa...

om du ringer Runar MÅSTE du lova att fota det :))