torsdag 12 februari 2015

Att gå "all in"


Alltså, jag vet ju det här!
Jag k.a.n. i.n.t.e göra något med måtta. 
Ibland är det en av mina styrkor, visst, här görs inget halvdant, men ibland kanske det är att gå lite till överdrift. Men jag resonerar så som att så länge jag mår bra och är engagerad i något så kan det ju inte vara fel.

Och den här gången gäller ju saker nyttigheter och välmående och då kan det ju knappast vara illa alls att kanske gå in för något liiite för mycket?

Mitt hälsoår 2015 har ju verkligen börjat bra, det måste man nog tillstå.
Att börja yoga igen var ju mitt löfte för året och jag har sedan första dagarna av januari yogat nästan varje dag. Det lustiga med detta är att för varje dag, så får det mig att vilja ha mer. Att lära mig mer och att utvecklas. Jag har också börjat tänka och agera snällare mot mig själv. Jag har blivit lugnare och mentalt otroligt stabil, men jag har också börjat ta hand om min kropp på ett sätt som den kanske inte riktigt varit van vid förut.

1, Jag vill ge den bra mat.
Jag gjorde ju en Juice Detox om ni minns, för en vecka sedan. Den tanken hade nog aldrig slagit mig om jag inte yogat. Juice detoxen fick mig också att vilja ha MER.  Jag vill ha in mer nyttigheter i mitt liv och efter den började jag tänka ännu mer på vad jag faktiskt stoppar i mig. Jag har börjat testa lite hemma och mitt nästa steg nu är att även få barnen att minska på vitt mjöl (och socker såklart, men där är vi redan rätt duktiga)

2. Jag ger min kropp mer omvårdnad.
Tidigare gjorde jag det mesta i en hast. Nu tar jag mig tid att smörja in mig ordentligt varje dag efter duschen efter ett yogapass. 

3. Jag andas
Medidation - jag är absolut inte där - än (och vet aldrig om jag kommer dit, i dagsläget känns det inte som om det är något för mig). Men att bara vara, leva i nuet och känna hur mina andetag fyller mig med energi kan nog kallas någon form av meditativt varande. Eller hur!

4. Jag känner
Yogan har gjort mig medveten om min kropp på ett helt annat sätt än jag tidigare varit. Tidigare har min kropp liksom varit ett paket jag släpat runt på. Nu börjar jag känna alla olika delar, alla små fina muskler som finns i olika delar av kroppen. Hur de samspelar och hur de får mig att röra mig och hur det känns i olika positioner. Till och med mina fötter har börjat få muskler och känns annorlunda än vad de gjorde för två månader sedan.

Så ja!
Jag har gått lite bananas på det här hälsospåret. 
Jag rensade en bokaffär igår och släpade hem ett mindre bibliotek.
Men sanningen är den, att så länge jag mår bra så kommer jag att fortsätta.
Så länge jag mår bra är det helt ok att vilja ha mer.3 kommentarer:

Sahra sa...

Jag är likadan. All or nothing at all. Går in med en jäkla massa frenesi. Skitglad över att äga den egenskapen. Den tar mig dit jag vill es jag är duktig på att utveckla motivation. Vill gärna höra mer om ditt nya hälsoliv. Jag skulle vilja. Träning och meditation och yoga finns redan i mitt liv. Men det är det där med maten. Där är jag inte riktigt ännu. Kram

Lena - gott för själen sa...

Oj, vad häftigt det där lät. Härlig känsla. Det brukar ju vara så att man brukar vilja ha mera nyttigt så länge man väljer det för att må bra och inte främst för att gå ner i vikt. Det är min fasta övertygelse.

Och det där med att gå all in. Haha, jodå, det känns igen!

Kram Lena

Emschen sa...

Mitt blogginlägg idag handlar också om "all in" men på ett helt annat sätt eller snarare på motsatta sätt. Jag har gjort det du gör nu, gått all in, i så många år att min kropp inte vet något annat. Jag har gått all in så länge att jag har missat leva. Jag har inte varit i nuet, jag har inte tagit tillvara på mig själv, de jag älskar eller dagen. Det räcker nu, nu sätter jag stopp och gör en sak i taget, sakta.
Lycka till med ditt hälsoår!