onsdag 4 februari 2015

Juice Detox
Ja men här sitter ju jag och dricker juice.

Just precis såhär har de som träffat mig under de tre senaste dagarna sett mig. 
Sörplande på en flaska med något färglatt, oftast grönt.

Jag har ju som jag berättade tidigare provat på att göra en Juice detox under tre dagar. Det betyder att man inte äter någonting utan bara dricker dessa nyttiga grönsaks och fruktjuicer. På så sätt ska kroppen renas och man ska få en liten "energikick" eller omstart om någon vill kalla det så.

Jag är inte så mycket för det där med att pressa en massa juice själv. Dels så äger jag ingen juicepress och sen så har jag heller inte tiden att stå och slafsa runt i köket med detta. För jisses vad juice det går åt. Så,  lat, men ändå pragmatisk som jag är hittade jag företaget Juica (HÄR) på nätet och när jag läste att de pressar all juice och dessutom levererar hem, ja då var det ju inte så svårt att testa detta koncept.

Så vad tycker jag då, nu i sluttampen av mina tre dagar?
Var det svårt? Äckligt? Gav det helt enkelt något resultat?

Nej svårt var det inte. Juicerna kom ju hemkörda och man får tydliga instruktioner om vilken man dricker vid vilken tidpunkt, så där går det ju inte riktigt att misslyckas. Jag kan tänka mig att många har svårt att inte äta något annat under dagen men det problemet upplevde inte jag. Jag var nästan aldrig hungrig, jag drack så mycket att jag nog konstant har varit mätt. Kanske att jag under första dagen var sugen på att tugga på något, men det gick snabbt över.

Jag har inte känt mig direkt påverkad heller. Inte trött eller så. Snarare har jag haft en ny energi, känt mig pigg och harmonisk. Och nyttig! Oj vad nyttig jag känt mig.

Var det gott?
Njae där går kanske åsikterna lite isär. Vissa juicer var bättre än andra, om jag lägger fram det på det viset. Nu såhär efter tre dagar är jag lite trött på just den gröna juicen (den med bara grönsaker) och det ska faktiskt bli lite skönt att slippa den. Men i det stora hela har det varit helt ok.

Imorgon får jag börja äta igen, men om jag ska vara helt ärlig så är jag inte alls så jättepepp på det.
På något underligt vis har min kropp vant sig vid detta juiceintag. Det ska i varje fall bli intressant att se hur kroppen (och knoppen) reagerar på mat igen och hur den kommer att smaka efter denna "rensning".

Nu har jag precis yogat, ska ta en varm dusch, och sen den allra allra sista juicen för denna gång. Kvällens sista som också är den bästa och allra godaste, Mandelmjölk, dadlar, kanel och vanilj. Smakar precis som en semla faktiskt, fast en väldigt nyttig semla då. Det kan jag leva med.

Kommer jag att göra det igen?
Ja, jag tror faktiskt det!


3 kommentarer:

Emschen sa...

Häftigt! Det skulle jag nog kunna testa ngn gng. Var juicerna dyra?
Egentligen visar det bara hur lätt man kan få kroppen att sluta med en vana. :)

Johanna / Delikatessboxen sa...

Bra jobbat! Jag körde i höstas men pressade själv, jobbigast första dagen men det gäller att bestämma sig :) Kanske är dags snart igen!

Fin blogg!

Kristin/onlyfemale sa...

Vad härligt, är så nyfiken på att prova;)

Kram