söndag 24 augusti 2014

I mitten av ekorrhjuletMin fina stora fjärdeklassare som precis gått första hela veckan på en helt ny skola.

Jag tycker att han är så himla duktig och modig han min äldsta trollunge. Han har börjat IES - Internationella Engelska Skolan här i Nacka, utan att känna en enda person, visst är det modigt?
Det kommer nog bli hur bra som helst tror jag och han är efter en vecka väldigt glad och positiv. Den verkar dessutom otroligt bra, skolan, och jag önskar faktiskt att det hade funnits något liknande när jag var liten, för jag tror att jag hade uppskattat en sådan.
Roligt var också att jag på första "inskolningsdagen" träffade bloggläsare och välkända ansikten från Stora Bloggdagen i våras. Superkul, även om det tog ett tag för polletten att trilla ner - fel folk på fel plats ni vet!

Ja phu!
Två skolstarter denna vecka. Lillasyster har ju dessutom börjat förskoleklass och det är ju faktiskt till och med större än att byta skola. Så nu är hjulet igång på allvar och att jag dessutom tog mig igenom förra arbetsveckan mest på pannben har gjort att jag tyvärr inte varit så närvarande här inne.

Jag vet, det ska vara en feelgood blogg och allt det där. Men jag har ju faktiskt tre barn och ett heltidsarbete och bloggandet är något jag gör på fritiden och för att få energi så det har liksom inte funnits så mycket feelgood att dela här med er. Snarare tvärt om och det vill ni ju inte ha... det vill inte jag heller.

Men ny vecka och nya tag... och förhoppningsvis lite mer av mig här på bloggen.
Vi säger så va!


12 kommentarer:

Sahra sa...

Jättemodigt. Är alla lektioner på engelska? Ångrar lite att jag inte var mer språkintresserad när jag gick i skolan. Det var inte lika självklart då på 70-80-talet. Idag har nästan alla jobbat, pluggat utomlands. Eller har kontakt på nätet med ngn från andra sidan jordklotet. Ludde som nu börjar på sshl har en engelsk mentor och hälften av lektionerna hålls på eng. Ska bli otroligt spännande med den här internationella miljön
Kram

Lena sa...

Riktigt modig! Man blir så glad när ungarna utmanar sig själva och därmed utvecklas och växer. Det kommer nog bli kanon! Vår yngsta började ju Internationella gymnasiet i en helt annan stad och utan att känna nån. Och nu har hon ju dragit till Carliforna. Visserligen bra mycket äldre än din son förstås, men ändå. Det är modet jag är så glad över.

Skönt att du verkar vara mera på fötterna igen!

Kram Lena

Hajan sa...

Ingen dålig kille Ni har som vågar
börja själv.
Jag tyckte jag skrev nyss till dig
om detta, men var sjutton tog det vägen.
Det spelar ingen roll, lilla tösen har ju sitt också,
kan ju vara lite svårt att börja första klassen. Nu får vi hålla tummarna för alla tre.
lycka till

Jannike sa...

@Sarah - De flesta av lektionerna är på Engelska, men Svenska och SO ämnen är på Svenska. Tror det blir jättebra och framför allt otroligt nyttigt och bra att ha i bagaget.
Kram

Jannike sa...

@Sarah - De flesta av lektionerna är på Engelska, men Svenska och SO ämnen är på Svenska. Tror det blir jättebra och framför allt otroligt nyttigt och bra att ha i bagaget.
Kram

Life´s Silverlining and I sa...

Väldigt modigt och säkert väldigt utvecklande! Min stora börjar på samma skola som Sarahs, det är också ett nytt steg i utvecklingen som känns spännande o kul.Vad jobbigt att du har så mycket nu direkt. hoppas det lugnar sig snart. kramkram Pernilla

Adela sa...

Vilken söt kille och så tufft av honom! Det kommer han att ha igen många ggr längre fram i livet;)

Stor kram!
Adela

Ninelin sa...

Stort att börja i ny skola, alldeles själv.
Ta det lugnt. Det ska vara roligt livet, inte en massa måsten ;-)

Kram N

Beautifulosophy sa...

Låter som en bra skola! Och det är tufft att få ihop allt ibland...I know:) kram Caroline

Jenny sa...

En liten fråga - ingen kritik, utan bara en fråga. Är det verkligen värt att jobba 100% när barnen är små? Är de där kronorna så viktiga. Barnen är små en gång, den tiden kommer aldrig igen, aldrig! Jobbet finns där för alltid. Jag frågar bara för du verkar sliten, inte riktigt glad. Jag kan ha fel, men det kan vara värt att tänka över. Kram

Emschen sa...

Min äldste har börjat förskoleklass och det är stort. Inte nog med att han börjat förskoleklassen, han har lärt sig cykla helt själv också. Så nu är mina morgnar min favorittid för då cyklar han och jag tillsammans till skolan och diskuterar saker som bara en 6-åring kan komma på. Underbart!

Pysselbolaget sa...

Det var roligt att stöta på dig, Jannike, och än en gång få tacka för fantastiska Stora Bloggdagen. Jag hoppas att din son fortfarande trivs i nya skolan. Min lilla pingla kommer hem efter långa dagar bland nya människor och nya språk och är så glad. Det känns som om våra små är väl omhändertagna i den nya skolan, håller du inte med? Ha en skön höst!