torsdag 7 augusti 2014

Glasspaus på BullandöJag och mamsen posar på Bullandö Marina.

Halloj

Ännu än härlig sommarkväll till ända, men herre jisses vilket oväder vi hade här tidigt i morse. Jag vaknade strax efter fem av att regnet smattrade så hårt att jag på riktigt trodde att dropparna skulle ta sig genom taket. Åskan mullrade och blixtarna avlöste varandra som på löpande band. Jag är till och med rätt säker på att en blixt slog ner i vårt hus för all ström gick och huvudströmbrytaren slog ifrån. Lite otäckt faktiskt och jag som var själv hemma med barnen hade helt plötsligt tre barn och en katt som trängde ihop sig med mig i sängen. Ganska trångt.. men mysigt!


Men regnet skingrade sig någonstans runt nio i morse och efter det har vi haft en solig och fin dag. 
Som traditionen bär så måste man förbi Bullandö Marina minst en gång (gärna fler) varje sommar för att äta den otroligt goda glass de har där. Ja, sen är det ju också väldigt mysigt och trevligt att vandra på bryggorna och har man tid så är en lunch eller middag verkligen att rekommendera på hamnkrogen. 


För oss blev det såklart glass i stora lass och vi satt där ute på en brygga och smaskade med klirrande master som bakgrundsljud.

Halvägs ute i skärgåden som vi ju bor är det så enkelt att ta sig ut en bit och uppsöka de här små godbitarna till ställen som finns lite överralt.. det är alldeles för sällan vi gör det bara. Något det helt enkelt får bli bättring på - så många smultronställen som skärgården erbjuder.


3 kommentarer:

Hajan sa...

Först måste jag berömma Din mamma,
Ni är väldigt lika , så fräsch för
att vara mamma till dig.
eller jag menar att vara mormor, missförstå mig inte nu.
fingrarna går fortare än vad huvudet vill
hälsar Hajan

Hörnhust nr11 sa...

Hej! Visst är det mysigt på Bullandö Marina, Bullandö Krog och Glassfabriken. Kan tipsa dig om en annan mysig krog som ligger strax över viken. Det är Sjöboden som tillhör Djurönäset. Vi bor på ca 5min promenadavstånd från Bullandö marina. Vi håller i och för sig precis på att sälja vårt hus då vi kommer att flytta till ett smedshus från år 1750 i Söderfors. Känner du någon som vill flytta till ett permanent boende här på Bullandö så tipsa gärna om vårt fina hus =)
Önskar dig en härlig dag.
Annika

Mittgodastefinaste sa...

Det är en underbar utflykt! Glassen är to die for!

Kram Jenny