söndag 31 augusti 2014

En dag på Bloggevent


Igår var jag på Bloggevent.
I Enköping, en stad som jag när jag svängde in mot centrum insåg att trots alla de hundratals gånger jag faktiskt åkt förbi - och att det när jag tänker på det, faktiskt känns som om jag är mycket familjär med staden, ändå aldrig varit där.
Men nu var jag där och jo, det var otroligt angenämt att få gå på ett Bloggevent utan att vara ett endaste uns involverad i arrangemanget.


Det var nämligen de här två damerna som stod för kalaset. Linda med bloggen Hem och Trevligheter, och så Lena med Gott för Själen


Temat för dagen var "Mod och Harmoni" och först ut att prata var härliga Kicki, eller Creando Kicki som jag "känner" sedan gammalt. Kicki höll en jättebra föreläsning och några av hennes ord träffade mig och fick tankarna att börja snurra på många olika sätt.


 Att vara någons fru - Emma, höll också en bra och proffsig föreläsning på temat men det var när Drottningen av Kammebornia - Pia, äntrade scenen som jag kan säga att det fullständigt brast för mig. Jag antar att det är därför jag inte har en endaste bild av henne men hennes ord träffade mig som en käftsmäll och även om jag under vissa delar satt och hulkade med tårarna rinnande nerför kinderna var jag under hela timmen trollbunden av hennes ord och hennes mjuka röst.
Det var så träffande, och för mig, där jag befinner mig just precis nu gjorde det så ont att höra samtidigt som det var mjukt som en smekning eller som en varm famn att krypa upp i. På något vis tröstande på ett sätt som jag behövde och något som fick allting inom mig att brista och jag blev inte den samma något mer igen.


Och så var det såklart en middag med en massa trevliga, både gamla och nya bekantskaper. Dagen bjöd också på ett vinstregn där till och med jag gick vinnande hem.

På plats fanns också webbshopen CloudeNo9style - ett namn som ringde bekant i mina öron men som jag ändå på något konstigt vis inte trott var riktigt min grejj. Hade jag fel? OM jag hade. Så fel att jag var tvungen att spontanshoppa en blus där på plats minsann. Hur har jag kunnat missa detta? Nåja, nu vet jag i varje fall var den finns och tjejerna som hade butiken var så enormt rara och trevliga och det gjorde ju inte shoppingupplevelsen sämre direkt. 

Så ja, jag var på en Bloggdag i Enköping igår. En trevlig dag på många sätt och vis och när jag åkte hem var kaoset i magen inte borta, utan ännu mer virvlande och oroligt. Men på något sätt hade det fått komma upp till ytan och det var bra, för det är när det ligger där på ytan och guppar som man faktiskt kan ta på det och göra något åt det.

11 kommentarer:

IngelaMolly sa...

Jag kände precis samma sak som du när Pia äntrade scenen och jag höll på att gå in i ¨the ugly crying¨..
Kram Ingela

Adela sa...

Så fint du skriver...
Önskar jag varit där men min helg innehöll annat roligt med:)

Kramar fina!
Adela

Den där Victoria sa...

Ja visst griper hon tag om en, med sitt livsöde och får en att fundera på vad som är viktigt här i livet. Vad roligt att du vann och jag förstår att det var skönt att vara med som deltagare och inte arrangör.

Kram Victoria

Emschen sa...

Sådär reagerade jag första gången jag läste Pias blogg, det var en käftsmäll som jag behövde. Pia får mig att tänka rätt.

Önskar jag hade varit på eventet.
Kram

Lena sa...

Oj oj, låter jobbigt, men ändå bra, på nåt sätt. Uppfattade inte att det tog så pass på dig, men jag förstår dig.

Kan tänka mig att det var skönt att bara få "åka med". Kul att du hade en trevlig dag!

Kram Lena

dianasdrömmar sa...

Mysigt att få vara gäst kramis Diana

Hemma på Sjuan sa...

Visst var hon fängslande Pia och det var ett väldigt lyckat event! Kram Suss

Anonym sa...

Vad nyfiken jag blir på Pias föreläsning! Kul med bloggdagar, jag var på den som du arrangerade i Sthlm förra året och upptäckte favoriter som Mary och Jannice. Tack för det :)
A-mamman

Anonym sa...

Det låter trots allt som ett trevligt event, kul att få umgås och lyssna på andras kloka ord!

Queen of Kammebornia sa...

Åh, fina Jannike! Nu sitter jag här och grinar i soffan och önskar att vi satt i samma soffa, samtidigt, med varsin kopp te och en oskriven dag. Kanske blir det så någon dag. Varma kramar!

Helenas enkla vardag sa...

Pias ord träffade mig som blixten också. Jag stod ju därute och höll på att göra mig klar för modevisningen, så det blev onte riktigt på samma sätt när man i te fick se bilderna och henne. Men jag fick liksom ont i magen och kände mig så träffad. Hade jag suttit där ute hade jag börjat tokgrina kan jag lova. Kram Helena