lördag 31 maj 2014

Poppis dessert och sockerstinna ungarLånghelgen fortsätter att leverera, på matfronten det vill säga. Vädret är det värre med och det har i två dagar nu fullkomligt spöregnat. Det har utlovats sol imorgon och jag hoppas verkligen att det stämmer för gah så trist detta är. Det är ju liksom nu man vill vara ute och fixa.
Vi bakade maränger istället och smällde till med en smaskig dessert som jag hittade i ett av de senaste numren av Lantliv. Full pott från familjen.

Vi har precis nu kommit hem från Bio på stan, där jag och kidsen var inne en vända. Stora ögon från samtliga och en hel del fniss åt nakna statyer och en mamma som insåg att trots att vi bara har 1,5 mil in till city är mina barn som kusinerna från landet, haha. Jag får nog ta och ta med dem in lite mer ofta. Herre Jisses två av dem har ju till och med bott i stan stora delar av sina liv men ögonen var stora som tefat och det hela var en mäkta spännande upplevelse.

Stinna av sockerchocken springer de nu varv på varv runt huset och det är ett hiskeligt hallaballo här hemma. Note to self: ge inte läsk till barn som inte brukar äta så mycket socker, speciellt inte innan läggdags.

Ja, så jag ska väl ta och försöka fånga in vilddjuren och försöka få till någon form av kväll här hemma i det som mer liknar en boskapsfarm med bångstyriga kalvar än en familj med tre barn.

Wish me luck - jag säger bara så..


4 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Här har vi klarat oss från regn men det kanske kommer imon och då blir det bakning här oxå.
Så spännande för barnen att komma in till city ;) Hoppas sockret har lagt sig så de somnat och du fått en lugn kväll, kram Suss

Life´s Silverlining and I sa...

Vilken underbar bild! Förstår ni åt mycket av det goda. Mysig dag ni haft trots sockerchocken:) kram Pernilla

Sahra sa...

Jag har hårddrillat mina två äldsta som är födda och uppväxta i stan. Här bodde vi På den här ican handlade vi. Här är dagiset. I det här hörnet bla bla bla. Nu för tiden åker de in själva när de ska till frisören, som jag självklart har sett till att behålla. Shoppar i stan gör de också helt obehindrat. Åker in till mormor osv.
Vi hoppas på sol im. Jag har knappt hunnit njuta av blomningen. Först missade jag körsbärsblomningen pga kyla och nu syrenerna pga kyla o regn. Trist. Det är ju nu man vill vara ute hela tiden och njuta. Kram

Mittgodastefinaste sa...

Här blev det också biodag igår, för vissa vill säga, maken satt i bilen hela dan mer eller mindre och levererade olika döttrar till olika biografer!

Har börjat lite med att de två äldsta ska hitta i stan. Balettskolan ligger där så det är liksom etrt måste.

Jag är ju som du förstår alltförsällan i stan...

Ha en fin söndag!

Kram jenny