måndag 2 december 2013

Strålande ljus


Mörka, mörka årstid.
Här hemma tänds ljusen tidigt på dagen och de små brinnande lågorna ger någon sorts välbehag i allt det mörka. Jag är helt ärligt inte jättesugen på snö, men lite snö ute skulle ju faktiskt göra att detta mörker inte blev så kompakt och så tungt.
Ljuskontot är tungt just nu men det är så det får vara, det är så det måste vara.

Vi bloggare som fotar mycket har ju dessutom en utmaning i det här mörkret och just nu blir alla mina bilder tagna i totalt mörker, vad göra när det lilla dagsljuset som finns inte räcker till? Bildkvalitén blir därav och det är bara att acceptera läget just nu.

Mina små fina Georg Jensen ljusstakar (jo visst blev det dem) brinner fint tillsammans med vita Amaryllis. Än så länge är julens färger grön, vit, guld och silver, precis som det brukar vara vid den här årstiden för att mot självaste julafton få några röda inslag. Bra så helt enkelt och de små änglarna passar bra in i detta. Även den här ängeln, även den från Georg Jensens kollektion gjord av Malene Birger hittade hit. Ett kalenderljus som får stå  i köket och brinna sin beskärda del varje dag fram till dopparedagen. 


Njae vi hann inte elda på det så mycket igår så vi har en del att ta igen nu men budskapet är tydligt, även för de små, dag för dag går vi mot den 24e december.

Det är verkligen inte långt kvar nu.

1 kommentar:

Helenas enkla vardag sa...

Gud så mysigt du har det.
Kram Helena