onsdag 23 maj 2012

Vilken tavla


Oj, den här veckan har det verkligen hänt grejjer här hemma. 
Hantverkare i huset som tar tag i allt det där som vi inte är kompetenta nog att göra själva. Det vill säga mycket, eller ja, nästan allt. Och när de ändå är här så kan de ju faktiskt även göra sådant som man kanske skulle klara, med lite tur, men där tiden inte räcker till. 
Så igår fick lille O ett rum. Tapetserat och klart och nu ska det väl bara inredas för en liten pojke också. Det klarar jag väl förhoppningsvis själv. Jag är nämligen inte helt övertygad om att min och Bogdans inredningsstil drar åt samma håll. Säkrast att köra den biten själv med andra ord.

Imorgon kommer den ljuvliga Ralph Laurent tapeten upp i gästrummet som därmed kommer att bli ett kombinerat gäst och arbetsrum. Jag tar för säkerhets skull inredningsbiten själv där också. Bäst så för nerverna, det är jag helt övertygad om efter att ha sett hans jacka....
Och så bygger de en trappa ute, garderob i stora Es rum och gjuter ner lyktstolpar på uppfarten. 
Så visst händer det grejjer här!


Och själv fick jag äntligen ändan ur vagnen och lämnade in mina två Peter Dahl tavlor som jag budat hem någon sen natt från Bukowskis Market och som stått och samlat damm någonstans. De ska få likadana ramar och sen får de nog temporärt komma upp på väggen ovanför soffan. En vägg som gapat vit och tom i två år nu i väntan på "den rätte". Eftersom "den rätte" inte dyker upp, får Peter rycka in så länge minsann. 
Vi är egentligen på jakt efter något stort och med färg. 
Har ni några tips? 
Eller finns det kanske rent utav någon konstnär därute som vill kränga en tavla?

12 kommentarer:

Lilla Majken sa...

Haha, mig kan du inte fråga i alla fall. Här hänger inte en endaste tavla på väggarna. Vad skönt att få så mycket gjort på en gång.

Må så gott. Kram Therese

Sahra sa...

Min syrra beställde en otroligt cool tavla av en konstnär hon känner. Hon lämnade in ett kort på barnen. Killen är ganska känd graffitti-konstnär och han gjorde en graffitti-tavla åt dem. I de färger och storlek de ville ha. Coolt. Skulle vilja ha en själv. Kram

Mitt lyckliga lantliv ♥ sa...

Det blir säkert jättefint vad du än får upp där. Själv har jag en stor liggande spegel på väggen bakom soffan.

Hoppas man får sig en litet tjuvtitt på lillgubbens nya rum sedan. ;)

Kram på dig!

Mamma C sa...

Här hänger det blandad konst överallt på väggarna.
Blir säkert fint med dina Peter Dahl där.
Kram Mamma C

Lina på rumochrabalder sa...

Vad fint! Och så spännande. Väntar spänt på efterbilder. Det är ju det där med konst. Som inte måste vara så svårt. Vi hittade en tavla hos en kund till min käre make som var stor och gick i starka färger. Tydligen målade hon sådana själv. Av stekspadar och andra köksredskap. Så nu hänger en gulgrön knallig tavla i vårt vardagsrum. Enkelt och inte i närheten så dyrt som annan konst kan vara. Hoppas ni hittar nåt och om inte så kanske ni kunde måla er egen tavla..?

Lena - gott för själen sa...

Härligt när man ser saker växa fram snabbt och skönt att kunna få hjälp.

Kram Lena

Tina sa...

Varför inte något grafiskt?
Bokstäver, svart o vitt, tänker jag..

kram

Unknown sa...

oj vad ni fixar. Men va snyggt det blir!
Syns snart..
Kram

Johanna sa...

Hmmm, min mor målar tavlor och hon har en ny i väldigt fina färger som jag TROR skulle kunna passa där. Jag lämnar mitt nr så om du vill se kan jag fota med mobilen! Ocha jag lovar att det inte är ngt blommönstrat elände, om du förstår vad jag menar! 073-2093150

Vardaxlyx sa...

Ingen tavla säger jag ;-)

Titta in hos Thess sa...

vad härligt att få gjort en massa som man känner bara hänger efter.
Och fint kommer det att bli....som tusan =)

Hoppas du har fått sol på näsan idag.

Kram Thess

Två Trappor sa...

Fint stilleben på brickan på soffbordet! :) Ett alternativ till stor tavla kanske kan vara ett vackert tyg uppspänt på ram eller hängande från en stång? En jätteförstoring av ett fint foto på canvas, kanske i extrem närbild, vore också coolt. :)
Härlig blogg du har!
Madeleine